Naar de Kringloop…

on

Een bezoek aan de kringloop stond al een tijdje op het programma, omdat ik op zoek moet naar een oplaadkabeltje wat ik kwijt ben. En wat mij moet behoeden voor het opnieuw aanschaffen van een peperdure zout molen.

In de loop der tijd zijn er nogal wat van die molens door gegaan, versleten mag je niet zeggen. Maar je wilt met de tijd mee gaan, terwijl de ouderwetse houten molen eigenlijk het beste is. Dus toen er molens kwamen op batterijen ging dat handmatige draaiding naar de kringloop.

En kocht ik bij de action er een op batterijen. Een echt succes vond ik het nooit, nou ja nooit moet ik niet zeggen. Want als je hem niet te vaak uit elkaar haalt, om er nieuw batterijen in te zetten of te vullen met peper of zout, is er niets aan de hand. Doe je dat wel slijten de plastic sluiting palletjes al vrij snel. Bij mij is dat in ieder geval zo…

Dus gingen wij een keer voor iets goeds en kochten wij bij de Kookwinkel, een Peugeot… de Rolss Royce onder de peper & zout molens. En het prijskaartje is navenant, maar dan heb je ook wat.

Hij zit in een prachtige doos, waarin ook nog een container zit met peper of zoutkorrels. En er zit bij de versie die wij hebben, een oplaadkabeltje, wat je in bovenstaande foto boven in dat gat moet stoppen om hem op te laden.

Bovenstaande doos nieuw model pepermolen

Maar waar is dat kabeltje nu gebleven want die zijn wij kwijt. Ik vermoed, dat ik het met een heleboel andere kabeltjes waarvan ik de oorsprong niet meer wist, naar de kringloopwinkel heb gebracht.

Dus combineerde ik mijn wandeling vandaag met een bezoek aan de kringloopwinkel. Ik woon in zuid en ik moest naar noord, en dan is de kortste weg dwars door het centrum.

Een van de vijf straten aan het plein waar ik woon, heet Oude-Molenstraat wat een toepasselijke naam is voor de wandeling van vandaag… en die straat komt uit in de Molenstraat, een straat die ik volg tot in het centrum.

In de Oude Molenstraat kom ik voorbij aan de kerk van onze Titus Brandsma parochie. Titus Brandsma die vandaag door de paus Heilig wordt verklaard. Lees hier Titus Brandsma is ook de Heilige van Oss

In de Molenstraat passeer ik de blauwe wand van Organon, die vorig jaar in een mooi kunstwerk is veranderd. Toch mooi hoe ze een lelijke blauwe wand, kunnen veranderen in iets moois, en waar ik op weg naar het centrum of station altijd voorbij kom.

In de Molenstraat kom ik nog meer interessante dingen tegen, die ik in eerdere Blogs al uitvoerig heb beschreven, zoals Villa Constance waarin nu het Jan Cunen Museum is gehuisvest. Op de rotonde staat een kunstwerk van een zwaard wat gevonden is in 1933 in een Vorstengraf.

In dezelfde straat en 50 meter verder staan nog een viertal huizen die het aanschouwen waard zijn.

In dezelfde straat passeer ik ook nog het Titus Brandsma Lyceum, en dan ben ik in het voetgangersgebied van het centrum.

En nu ik er toch ben, doe ik maar meteen een boodschap bij ICI Paris. Anders moet ik er volgende week toch naar toe en waarschijnlijk zou ik dan de auto nemen.

Na het centrum breekt een minder fraai stukje aan, maar als ik over de noordelijk gelegen Spitsbergerweg wandel, kom ik zowaar een tot nu toe door mij onontdekt wandel paadje tegen. Daar sla ik in om door mij ontdekt te worden.

Het pad komt uit op de Meerdijk gelegen in het Natuurgebied Ossermeer. Hier zoek ik een bankje waar ik heerlijk kan zitten. Stilte… Hier… en op de Landerijen van Tosse, zijn mijn favoriete plekjes waar ik graag naar toe wandel, om op een bankje te gaan zitten… Verder niets, dan gewoon zitten en genieten…

Hier ben ik bijna aan het meest noordelijke punt van mijn wandeling, en begeef mij op de terugweg, waarbij ik een bezoek breng aan de kringloopwinkel want daar gaat dit Blog tenslotte over.

Om een kort verhaal lang te maken of is het nu anders om, ik heb geen kabeltje kunnen vinden… Ik ben nog geholpen door een oude vriend met gouden vingers, maar ook dat mocht niet baten. Op dit moment ligt er geen kabeltje tussen, wat op mijn zoutmolen (want die had ik natuurlijk meegenomen) past.

Op internet heb ik al gezocht, en bij Peugeot is mijn versie van de molen al weer vervangen door een nieuwer model waar geen kabeltje bij zit. Dus blijf ik voorlopig maar zoeken en hoop dat ik de ware vind.

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Het nuttige met het aangename verenigd … leuk. Jammer van het snoertje. Heb je een app gestuurd met een foto van een snoertje dat op jouw snoertje lijkt en dat ik over heb. Wie weet .. maar er zijn zoveel verschillende soorten snoertjes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Er lagen er wel maar die waren allemaal te dik.

   Like

 2. picpholio schreef:

  Even shoppen en meteen ook een mooie voorstelling van natuur en cultuur 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Hét nuttige met het aangename combineren is weer goed bevallen. 😊

   Like

 3. Neeltje schreef:

  Je wist inderdaad van een kort verhaal een lang verhaal te maken! Maar weer erg leuk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je😁

   Geliked door 1 persoon

 4. Ria van den Heuvel schreef:

  Hoe krijg je het voor elkaar 🤣 om de zoektocht naar een kabeltje vol spanning te brengen. Een Rolls Royce onder de pepermolen …. maar de wandeling ernaar toe was ook zeker de moeite waard👍
  Maar geef mij m’n ouderwetse houten pepermolen maar😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Je hebt helemaal gelijk… Waarom wil ik nu toch een design molen🤔 Maar het was weer leuk om over te schrijven 😁. Zo ontstaat er vanzelf een leuk verhaal.

   Like

 5. Ria van den Heuvel schreef:

  En het was weer ouderwets genieten😉👍

  Geliked door 1 persoon

 6. Rikit schreef:

  Dank je wel😁

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s