Duitsland…(1) Tanken in Kleve

on

Tanken… Goedkoop tanken is voor ons een bijkomstigheid als wij in Kleve gaan winkelen. Wij gaan niet zo heel vaak, en de laatste keer dat wij daar waren is waarschijnlijk in 2019 geweest. Door Corona hebben wij het lange tijd moeten uitstellen.

Maar vandaag, een dag voor Hemelvaart rijden wij naar Kleef. Wij zien het ook als een uitje, effe er lekker tussenuit en nu wij er toch zijn ook de tank even volgooien. Maar had ik misschien een weekje moeten wachten…

Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden

De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? 

Misschien dat ik nu wat meer in het gebied van de ‘Duivelsberg’ ga wandelen. Want dan is het nog maar 7 km naar de tankstations in Kranenburg, en sla ik twee vliegen in een klap.

Maar wij willen vandaag en niet volgende week. Het valt ons op hoe rustig het is er naar toe, en zelfs bij de tankstations is het opmerkelijk rustig. Zou het toch daar mee te maken hebben… Zullen die Nederlanders denken, “Nou ik rijd hem leeg tot de laatste druppel, en dan rijd ik volgende week naar Duitsland en giet ik hem helemaal vol.”

Ik heb ergens in een kranten artikel gelezen, dat als je in Brabant ten oosten van de lijn Den Bosch – Budel woont, het loont om over de grens in Duitsland te tanken.

Vandaag tank ik daar omdat wij gaan winkelen…. Al ging dat ook niet van een leien dakje, want het tankstation waar ik normaal tank waren ze aan het verbouwen. Het wordt nog groter gemaakt voor die dorstige Hollanders. Dus rij ik naar het volgende tankstation op mijn route, en daar kon ik niet pinnen. Gelukkig had mijn Lief genoeg cash bij…. en daarna konden wij gaan winkelen. Maar daarover later meer…

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria van den Heuvel schreef:

  Bij ons is het ook al lang geleden dat we in Kleef waren, dat was nog in onze motortijd en had ik een nieuw pak nodig.
  Ik ben benieuwd naar je winkelavonturen…. als ik bedenk dat tanken al een hele beleving is 😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Inderdaad 🤔 voor motorkleding reden wij daar ook naar toe. De winkelavonturen zitten nog in de pen😁

   Like

 2. picpholio schreef:

  Voor ons Belgen scheelt het zo’n 25 cent per liter…. zalig voor wie kort bij de Duitse grens woont, Antwepen komt hier niet voor in aanmerking.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja de mensen dicht aan de grens wonen boffen toch maar.

   Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Je maakt het wel spannend … wil nu ook alles over jullie winkelen weten hoor. 😄😄

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Komt er aan, zit nog half in de pen😀😀

   Like

 4. Jolanda schreef:

  Hay ik was afgelopen zondag in Kleve.ik wilde naar het Koekkoek haus.Mijn favoriete schilder. Anderhalf jaar terug naar zijn schilderijen wezen kijken in Kasteel Doorwerth en dacht leuk ga ik nu de complete collectie in zijn eigen huis (museum )kijken.
  Hebben ze de uitwisseling met Kasteel Doorwerth met twee jaar verlengd, Er hingen precies 5 schilderijen van hem zelf..hahah…Je moet het maar weten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dan zal je nu dus naar Doorwerth moeten, maar dan moet er wel meer hangen dan die vijf.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s