Niet snaaien van de Kant…

on

Over twee weken is het zo ver en sta ik voor de tiende keer aan de start, van de 104de editie van de Nijmegense Vierdaagse. Tot 2018 liep ik nog samen met mijn Steun en toeverlaat Silvia de 40 km. In 2019 ging ik voor 4x 30 km, en Steun Silvia moest reglementair voor haar leeftijd de 4x 40 km voltooien.

Door Corona hebben we twee jaar geen Vierdaagse mogen wandelen, maar nu in 2022 is het zo ver. Wij mogen weer… Silvia weer voor de 40 en ik weer voor de 30 km. Misschien lukt het weer om als in 2019, op de laatste dag samen te finishen want dat is altijd weer leuk.

Mijn voorbereiding ziet er ook weer heel anders uit als in andere jaren. Eigenlijk kan ik beter zeggen… ik heb mij helemaal niet voorbereid en laat het gewoon over mij heen komen. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Want…

Telkens als ik mij geestelijk aan het voorbereiden ben op vier dagen zwoegen, tijdens de Nijmeegse Vierdaagse kom ik terug bij de Gewicht Coach die ik in 2018 ontmoette.

Het jaar daarvoor in 2017 las ik van haar een berichtje op Facebook, een berichtje wat mij erg interesseerde. Het was van gewichts coach Ingrid.
Zij ging de 4 Daagse wandelen en wilde ook nog eens 7 kilo afvallen. Dit is alleen mogelijk als je normaal eet, en je niet snaait naar alles wat er onderweg aangeboden wordt. 

Nu hoefde ik geen kiloos af te vallen, maar op gewicht blijven of iets er af wilde ik toch proberen.

Mijn wandelmaatjes van de afgelopen jaren stonden er altijd versteld van, wat ik naar binnen werkte. Ik dacht altijd “die kachel moet gestookt worden”. …… je verbruikt immers nogal wat energie tijdens het wandelen.

Toen kon op een dag mijn eetpatroon er zo uit zien: drinkontbijt, 2 krentenbollen met oude kaas, boterham met pindakaas, 2x een Trix reep, een energy reep, een bakje kibbeling met ravottesaus, een banaan, en dan het snaaien van ongezonde dingen langs de kant, zoals een tuc, zoutstengels, dropjes, spekjes enz.. Natuurlijk ook gezond snaaien zoals een ei, tomaat, appel, enkele komkommers….. pfff als je hier alleen al aan denkt wordt je al moe.

In 2017 stapte ik elke ochtend om kwart voor vijf op de trein naar Nijmegen, nam een drinkontbijt en at een krentebol met 30+kaas. Daarnaast nam ik nog 2 belegde broodjes met magere ham mee. Er gingen 2 energierepen mee voor als ik een inzinking had, en een ongezond bifi worstje voor het zoute.

Ik leefde deze vier dagen op zwarte koffie, kocht een banaantje, nam een kop tomatensoep. En snaaide op een dropje na, alleen maar gezonde dingen zoals een gekookt ei, beker yoghurt, tomaatje en stukje meloen, en ik dronk drie dagen geen alcohol.
Het was mij goed bevallen en ik was 4 kg afgevallen… (had ik dat ene dropje niet gesnaait, was het misschien wel 5kg geweest)

En dan is het zaak om op gewicht te blijven. Maar ja, ik ben nu eenmaal een bourgondische meid die wel van een feestje houd.

Dat was in 2017, en in 2018 kwam ik dus tijdens de Vierdaagse diezelfde Ingrid tegen. Ik vertelde Ingrid dat ik haar “Niet Snaaien van de Kant” gevolgd had, en 4 kilo was afgevallen. Zij zelf had de beoogde 7kg niet gehaald, en was op 5kg blijven steken.

Ook in 2019 liep ik een 4Daagse zonder te snaaien, en ook dit jaar zal ik mij er aan houden tijdens het wandelen.

Vierdaagse 2014

Ik zeg tijdens het wandelen, want die Bourgondische meid in mij zegt, dat naderhand op de Wedren, ik best mag genieten van een lekker koud biertje of een glas witte wijn.

We gaan het zien…

21 reacties Voeg uw reactie toe

 1. picpholio schreef:

  Respect !!!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Rudy😁😁 Met een beetje discipline gaat het helemaal goed komen om af te vallen.

   Geliked door 2 people

   1. henico1958 schreef:

    Ja Rianne, snaaien is inderdaad niet goed voor de lijn. Wij hebben hier weer lekkere biologische courgettes en komkommers.. wel eventjes komen halen als jullie deze willen hebben..

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Kitty belt je nog voor een afspraak 😍

    Like

 2. Neeltje schreef:

  Knap hoor. Succes … ik ga je volgen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank 😁😁 Leuk!! Er is een Vierdaagse app met Live tracking waar je mij kan volgen. Ik sta daar onder de naam marianne van leur.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Dat is helemaal fijn. Loop ik toch een beetje mee.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    En je kunt mij moed inspreken als ik niet vooruit te branden ben😅

    Like

   3. Neeltje schreef:

    Dat zal ik ook zeker doen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  app geinstallerd en heb je gevonden.

  Like

 4. Neeltje schreef:

  nog 330 uur

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat heb je gauw uitgerekend 🤔

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Stond in de app😂😂

    Geliked door 1 persoon

 5. Leuk dat het er weer aan zit te komen. Lijkt me echt fantastisch om mee te maken! Ik wens je bij deze alvast enorm veel succes en plezier.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel😁😁 Het is elke keer weer een hele happening, ook al is het erg druk. ’s morgens wordt je uitgezwaaid door de vele feestvierders. Telkens weer krijg ik kippenvel, zo bijzonder is het!!

   Like

 6. Neeltje schreef:

  Heel veel succes met lopen en niet snaaien!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel😁😁’t Lopen gaat vanzelf denk ik, en met een beetje discipline lukt het Niet Snaaien ook wel!!

   Geliked door 1 persoon

 7. Ria van den Heuvel schreef:

  Lieve Rianne, ik wens je heel veel succes met het niet snaaien. Maar als ik zie wat jij eet, dan denk ik….. wat doe ik verkeerd🤔 Er gaat bij mij hooguit 1kg af en die komt er in het weekend weer bij 😪.
  Dus ik neem mijn petje voor je af, dat doe ik trouwens toch al omdat je de 4daagse van Nijmegen loopt💪👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Ria… Het gaat helemaal goed komen met het niet Snaaien. Dat moet Jou ook lukken hoor, maar dan moet je wel vier dagen met mij mee lopen🤣🤣🤣

   Like

   1. Ria van den Heuvel schreef:

    🤣 grapjas

    Geliked door 1 persoon

 8. henico1958 schreef:

  Ja Rianne, snaaien is lekker maar idd niet goed voor de lijn. Wij hebben nu weer komkommers en die zijn natuurlijk super lekker en biologisch. Als de vier daagse begint kan je van ons wel komkommers mee krijgen.. we hebben nu ook weer courgettes.. wel ff komen halen als je deze wil hebben🥒🥒🙋‍♀️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s