Dikke Stress…

Dat zal je krijgen als je nu met het vliegtuig op vakantie gaat. Niet alleen op Schiphol waar de problemen in mei al zichtbaar waren, maar ook op de kleinere regionale luchthavens.

Het is momenteel een dagelijks voorbijkomend item, drama op luchthaven Schiphol. Personeelstekorten bij de bagageafhandeling en veiligheidscontrole, waardoor er overal lange wachtrijen staan. Waar de meeste van ons hadden gedacht dat het na de meivakantie wel weer los zou lopen en de rust zou terugkeren op de luchthaven heeft het bij het verkeerde eind, zoals wij nu dagelijks zien en lezen op tv en krant.

De afgelopen dagen raakten er zelfs reizigers ernstig gefrustreerd door de lange wachtrijen en ontstonden er opstootjes. Ook vielen er mensen flauw in de lange wachtrijen, en mensen haalden hun vlucht niet omdat ze niet op tijd door de paspoortcontrole kwamen.

Mijn zin om met plezier op vakantie te gaan is helemaal verdwenen. Mijn Lief en ik hebben op deze manier geen zin meer  om te gaan. Urenlang in een rij gaan staan en in de Stress zitten of je wel je vlucht gaat halen. No way!!! En is het gelukt om op tijd te vliegen, dan maar hopen dat je bagage ook in het vliegtuig zit.

Van Transavia krijgen wij bericht, dat ze het zo snel mogelijk laten weten als de boeking gewijzigd wordt. Wij gaan daar niet op zitten wachten… en hebben inmiddels onze reis zelf al geannuleerd.

Nu is dat in ons geval wat handiger omdat ik bijna alles zelf geregeld heb, maar dat wil ook zeggen dat ik alles zelf moet doen. Een ding is zeker… annuleren kost altijd geld. Maar liever dat, dan al dat onzekere van haal ik het wel of haal ik het niet. En heb ik straks wel een auto als ik te laat in Porto aan kom, want dat komt er dan ook nog achteraan…

In ons geval kon ik bij Sunny Cars, mijn gereserveerde en betaalde huurauto annuleren. Het betaalde bedrag van 17dagen huur stond na drie dagen al weer op mijn rekening. De vlucht van Transavia naar Porto is een open ticket, dus kunnen wij op een later tijdstip alsnog ergens naar toe vliegen.

De enige annuleringskosten van 25% van de hoofdsom, waren van mijn rondreis door het Spaanse Galicië. Logisch dat dit geld kost, er is immers al gewerkt aan mijn op maat gemaakte rondreis.

Wij hebben er vrede mee en zijn gaan kijken naar… Wat nu? Ach, wij hebben toch die Voucher nog liggen van ‘Effe Weg’, dan gaan wij toch gewoon met de bus.

En zo vind onze vakantie toch plaats, al wordt het wel een heel andere vakantie en gaan wij nu Barcelona bezoeken. En ook daar hebben wij heel veel zin in.

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ik begrijp jullie beslissing volkomen. Té veel onzekerheden. En mooi “effe weg” met de bus.
  Heerlijk Barcelona.

  Geliked door 1 persoon

  1. Neeltje schreef:

   Maar eerst nog … de vierdaagse! Ook een onderneming met de te verwachte hitte.

   Geliked door 1 persoon

   1. Rikit schreef:

    Ja inderdaad. Eerst nog de 4Daagse, daar volgy morgen nog een blog over. Gaat wel goedkomen, ik heb er vertrouwen in.😁😍

    Like

  2. Rikit schreef:

   Ben zo blij dat wij deze beslissing genomen hebben. En nu heerlijk relaxed naar Barcelona met een hotel aan zee😁😎

   Like

 2. Ria schreef:

  Zo prachtig Barcelona, je komt er ogen en oren tekort. Er is zoveel prachtigs te zien. Dit is een hele goede tweede keus. Als het zover is dan wens ik jullie heel veel plezier.
  Maar inderdaad eerst de 4daagse, ik hoop dat het meevalt met het weer 🥵. In ieder geval heel veel wandelplezier en misschien zie ik je nog wel voorbijkomen op tv 😉😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Kitty is al eens in Barcelona geweest, en ik kijk er naar uit. Het is een busreis met excursies, maar ook met heel veel vrije tijd. Natuurlijk zie je mij voorbijkomen met de 4Daagse, maar dan moet je niet je aandacht laten verslappen😁😁😉 Dank je wel voor je Support alvast!!

   Like

 3. picpholio schreef:

  Wat een ellende. Hier op Zaventem niet anders en daar bovenop waren er ook nog stakingen van het personeeel!

  Like

  1. Jolanda schreef:

   Logisch , iK snap je helemaal.
   Wij hebben half september vakantie maar nog niks besproken.Wij wachten het nig even af. Met zoveel spanning op vakantie gaan is geen ontspanning.

   Geliked door 2 people

   1. Rikit schreef:

    Onze vakantie stond gepland voor eind augustus. Dat wordt nu een maand later, maar dan wel met de bus. Maar eerst de 4Daagse. Zie ik je nog??

    Like

  2. Rikit schreef:

   Het is een drama voor velen die nu op vakantie willen gaan. Een vriendin van mij vertrekt nu van luchthaven Luik, en komt aan op Schiphol. Wat een gedoe is dat toch.

   Geliked door 1 persoon

 4. Sabine Verburg schreef:

  Goede beslissing! Wat een horrorbeelden zijn dit en dat om op vakantie te gaan

  En veel plezier in Barcelona

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s