Startkaart…

Vanmorgen wordt ik al weer vroeg opgehaald door Tilly en onze haal en breng service Hans. Niet voor ‘Ons Kloosterpad’ dat wij gaan lopen, maar om ons naar het station te brengen. Tilly en ik reizen naar Nijmegen om mijn startkaart op te halen.

Tilly loopt geen 4Daagse meer, maar gaat mee om de sfeer te proeven. Op het station zijn wij niet de enige die naar Nijmegen afreizen, met hetzelfde idee. Misschien ook wel om de 4Daagse sfeer te proeven, zover die er nu al is. Maar zeker om zijn of haar startkaart te gaan halen op de Wedren.

Daarnaast staat er op het perron een hele school basisschoolleerlingen, die allemaal met mij mee willen naar Nijmegen. Een gekibbel van jewelste… Als de trein er aan komt, lopen Tilly en ik van de leerlingen weg, en gaan in een stilte coupé zitten.

In Nijmegen lopen wij over de Ramblas richting het Keizer Karel plein. De Ramblas staat tijdens de Vierdaagsefeesten bekend als een boulevard met een ontspannen huiskamersfeer. Je geniet er van vele bandjes en straatmuzikanten. Daarnaast staan er altijd een heleboel foodtrucks, barretjes en terrassen.

Vanmorgen ligt het er maar verlaten bij. Misschien begint het feestje vanmiddag nog, maar wie heeft er nu zin om met een temperatuur van dik over de 30 graden in een huiskamer (tent) te gaan zitten.

Als wij bij het Keizer Karelplein zijn zien wij De Vereeniging liggen, waar een levensgroot affiche laat zien dat dit de week van de Vierdaagse is. In 1994 en 1995 weet ik nog, dat de Start en finish locatie hier op dit terrein was. Toen liep ik nog de 4 x 50km.

Daarna vele jaren geen Vierdaagse, totdat ik in 2012 de draad weer op pakte en de 4x 40 km ging lopen. In 2012 was mij alles vreemd, want de start en finish was nu op de Wedren.

Om 09:45 uur komen wij aan op de Wedren waar vanaf 10:00 tot 14:00 uur de registratiebureaus open zijn. Als Tilly en ik daar aankomen, staan er al heel wat mensen in de rij voor de bureaus. Er zijn vier bureaus die Gladiool heten, en vier die Wandelschoen heten. Dit heeft te maken met een vroege en een late start, je start namelijk 2 x vroeg en twee keer laat.

Eerst maar eens aanmelden

Ik moet bij de Wandelschoen zijn, waar bij drie bureaus een hele lange rij staat. Nou ja, niks aan te doen… achter aansluiten maar. Ik sta er nog geen twee minuten als Tilly zegt, “Rianne, er lopen dames van de inschrijving naar het nog lege bureau… gauw gauw gauw rap wezen.”

En zo stond ik om 09:50 uur in rij vier, met maar drie wachtende wandelaars voor mij. Om klokslag 10:00 uur gaat het bureau open, en even later heb ik een polsbandje, een startkaart en een goed gevulde Goodiebag. Nog even samen op de foto en dan gauw naar het terras op het 4Daagseplein.

Dit plein ligt heerlijk in de schaduw en het is heerlijk toeven hier. Bij een koffie tentje haal ik een minuscuul bekertje koffie waar ik € 2,95 voor neer mag tellen, maar dan heb je ook wat. Want hij smaakte wel heel erg lekker, en dat kan ook niet anders als je daar vijf minuten op moet wachten. De barman vertelde mij dat het niet zo’n heel snel apparaat was. Nou, dat had ik al gemerkt…

Genietend van dat heerlijk bakje koffie ga ik mijn Goodiebag eens uitpakken. Hij is goed gevuld met allerlei dingetjes, die door diverse sponsoren van de 4Daagse beschikbaar is gesteld.

Van een siroopje voor je in je water, een zak met dropjes, nog een zakje met duo drop, een energie reep, een kuipje nutella, een sultana, veters, een plak tatoo, spiercreme, een sultana en een potje met energie boost kauwtabletten. Dan worden wij wandelaars toch echt verwend, en dan heb je nog geen meter gelopen.

Ik laad alles over in mijn rugtasje, dat is een beetje handiger. Tilly en ik willen nog even naar het centrum. Gisteren las ik op Facebook over een verkoop stand, die tegenover Appie in de Van Schevichavenstraat zou staan. Die zouden coolshirts, cool petten en cool polsbandjes hebben, en alles wat nu verkoeling kan geven is welkom. Tilly en ik kopen de polsbandjes, die 1 a 2 minuten in het water moeten liggen, en dan uren koud zullen blijven. We gaan het zien…

Wij lopen nog even een stukje verder het centrum in om een terrasje te zoeken. Gewoon even mensen kijken terwijl wij genieten van een cappuccino met appelgebak. Daarna wandelen wij terug naar station en om 12:15 uur ben ik weer thuis, net voordat het pas echt heet begint te worden. Voorlopig kom ik de deur niet meer uit…

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria schreef:

  Hier gaat je hart ❤ toch al sneller van kloppen Rianne. Dit is dus al een.klein voorproefje van de sfeer! Leuk ook zo’n goody bag, waar plak je de tattoo ? 🤣
  Heel veel plezier morgen!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het Hart klopt sneller en ik heb voortdurende jeuk van al die kriebels. De sfeer is geproefd en ik ben er klaar voor. Ja die tattoo, daar heb ik nog niet over nagedacht. Weet ook niet echt wat er op staat, maar als ik hem gebruik ben Jij de eerste die hem ziet🤣🤣

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Stelletje mazzelkonten … vooraan in de rij. Ik leef mee .. zelfs hier slaat de 4-daagse koorts toe. Ik volg mijn overbuurman en jou. Heb het er maar druk mee. Leuk zo’n goodiebag … hebbedingetjes. .. Welke Nederlander is er nou niet gek op.
  Neem je rust vandaag en .. “go fot it girl”!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja ik ben een echte mazzelkont, hopelijk heb ik die mazzel ook onderweg bij de toiletten en bij de massages. Verschillende van die hebbedingetjes heb ik al in mijn tas gedaan voor onderweg. Ik zou vroeg gaan wandelen vandaag, maar blijf wijselijk thuis😎😁😁 En morgen ga ik er voor!!

   Like

 3. picpholio schreef:

  Heel veel succes, moed en uithoudingsvermogen gewenst !!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Rudi😎

   Geliked door 1 persoon

 4. AnneMarie schreef:

  Ik heb je gevonden in de 4-daagse app. Nu moet het helemaal lukken om je te vinden onderweg.
  Klein minpuntje, mijn wandelmaatje wil niet zo heel vroeg starten. Ik ben bng dat jij ver voor ons uit zult lopen.

  Like

 5. Neeltje schreef:

  Morgen is het zover! Succes hoor!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel… Ik krijg de kriebels al en ga er van genieten!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Top!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s