Zwijmelen op Zaterdag…(107) Nederlandse bands jaren 60 (10)

Ik ben bij nummer 10 gekomen en dit is de laatste van de Nederlandse Bands, die ik de afgelopen weken heb laten horen. Er zijn er nog meer maar voorlopig laat ik het hierbij, maar wie wordt dan nummer tien. Ik ben uitgekomen bij Earth and Fire opgericht 23 november 1968, de geboortedatum’ van Earth and Fire, één van de meest succesvolle groepen uit de Nederpopgeschiedenis.

Biografie Earth & Fire

Via Joop Roelofs (van de groep Q65) komt Earth and Fire in contact met leden van de Golden Earring. Die zien Earth and Fire wel zitten en het resultaat is dat ze drie maanden in het voorprogramma van de Golden Earring mogen spelen, beginnend op 19 september 1969.

Tijdens de laatste show, voordat de Golden Earring naar Amerika vetrekt, heeft Fred Haayen (manager en producer van Golden Earring) een grote verrassing voor de band: ze mogen een plaat opnemen. Earring-gitarist George Kooymans vraagt naar nummers die voor een eerste single in aanmerking zouden kunnen komen.

De gebroeders Koerts twijfelen nog aan eigen werk en George biedt zijn eigen compositie ‘Seasons’ aan. Voor de song wordt gerepeteerd in de oude Marathon in Den Haag. Een platencontract met Polydor wordt getekend en met Fred Haayen wordt dit nummer op 10 en 12 november van dat jaar opgenomen in de G.T.B.-studio in Den Haag. Op de valreep van 1969 wordt het op single uitgebracht.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria schreef:

  Schitterend!! Heerlijk om weer te horen. En dan die bos haren van Jerney Kaagman!! Dat heb ik ook nog gehad, onvoorstelbaar🤣

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben jaloers op zo’n mooie bos haren, nooit gehad had veel te dun haar daarvoor😆😆

   Like

   1. Ria schreef:

    Hahaha, maar met een permanentje erin krijgt iedereen een bos krulle 😂👍

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Permanentje heb ik wel een tijdje gehad. Zal eens kijken of ik daar nog foto’s van heb🤔🙈🙈🙈

    Like

 2. Ria schreef:

  😂👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s