Effe noar Geffe…

Op de eerste zondag van september wordt in het Brabantse Geffen, Effe Noar Geffe… georganiseerd. En wij waren met onze 3de Helft Dweilkapel uitgenodigd om de boel rondom de dorpspomp op te vrolijken. Door Corona -tijd hebben wij maar heel weinig kunnen optreden, en daarom konden wij ook geen nee zeggen toen wij gevraagd werden.

Nu is ons clubke niet zo heel erg groot, maar een viertal muziek vrienden die wel eens met ons mee repeteren, hadden toegezegd ons muzikaal te ondersteunen en daar waren wij heel blij mee. Ook voor mijzelf natuurlijk, want dan kan ik tussendoor ook eens ademhalen. Normaal blaas ik de trombone partij wel in mijn eentje, maar nu had ik steun van Simon.

Hoewel dit evenement al voor de 45e keer werd gehouden, was dit mijn eerste keer dat ik een bezoek bracht aan dit grootse evenement. De locatie waar wij op moeten treden ligt dicht bij de kerk, dus moeten wij daar in de buurt zien te parkeren. Dat is erg belangrijk omdat wij dan niet zo ver met de instrumenten hoeven te sjouwen. En ook belangrijk…. ik na ons optreden weer snel naar huis kan voor Max…

Het dorp is hermetisch afgesloten, en er zijn een zevental mogelijkheden om het dorp via een kassa te bereiken. Wij treden van 11:00- 14:00 uur op en en hebben vrij toegang. Meteen na de kassa zijn er al kraampjes, en zijn er terrasjes waar je zo zou willen plaats nemen.

Maar wij moeten naar het eind van de straat waar de dorpspomp staat. De organisatie heeft bedacht dat wij bij de fietsenmaker voor de deur moeten spelen. De koelkast met ons drinken staat er al zie ik, dat is nou eens goed geregeld. Maar wat minder is… deze plek ligt vol in de zon, goed voor een zonnesteek maar niet om muziek te maken.

Dus verkassen wij naar de overkant waar wij lekker in de schaduw staan, en toch zicht hebben op onze koelkast, want zonder drank geen klank. Voor het optreden van de 3de Helft, heb ik nog even tijd om wat rond te kijken. Dichtbij staan wat oude ambachten zoals een Scharensliep en een smid waar het smidsvuur volop brand.

Tijdens ons optreden is er ook straattheater, altijd weer leuk om te zien en ook de dorpsbewoners lopen rond in de kledij van een eeuw geleden. Erg leuk om de dames met een Brabantse poffer te zien, zo herinner ik het mij nog wel van oude foto’s uit oude familie albums.

Borrelvrienden

Als het bijna twee uur is komt ‘Goei Smoesje’ uit Geffen ons aflossen. Ons optreden zit er op en hebben het publiek vermaakt met passende muziek. Na een optreden blijven wij met de borrelgasten vaak nog wel even na borrelen, maar vandaag moet iedereen opvallend genoeg om 15:00 uur thuis zijn.

Op weg naar huis is het nog eens opvallend druk in het verkeer, net of iedereen naar huis wil om Max Verstappen te zien rijden. Ik was mooi op tijd thuis om ons volkslied te horen, gezongen door Floor Jansen…. Hmm, ik was er niet zo weg van, maar dat is een kwestie van smaak. En daarna heb ik volop genoten van een Goudhaantje, en van het kijken naar Max. Wat een Kanjer is het toch!!


6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Leuk zo’n optreden.. wat een gezelligheid. En dan naar Max … formidabel!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja was weer leuk om muziek te maken. En kers op de taart Max natuurlijk 😃

   Geliked door 1 persoon

 2. Ria schreef:

  Goh Rianne wat zag je er fleurig uit! Slim van jullie om naar de overkant te verkassen.
  Had er niet aan gedacht dat het dit weekend was, maar ik vond het trouwens toch te warm om iets te ondernemen.
  Petje af voor jullie!!!
  En ja…. die Max. Dat was weer klasse!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja Ria het was veel te warm. En ik kon mijn rode polo nergens vinden, dus vandaar dit shirt. En we blijven maar genieten van Max. Wat een sfeer daar met Oranje en al dat rood wit blauw.

   Like

 3. Leuk je te zien optreden op dat gezellige feest!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Als wij een volgende keer geen muziek hoeven te maken, ga ik het zeker nog eens nader bekijken. Maar weer een optreden te kunnen verzorgen is toch ook wel leuk hoor.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s