Zwijmelen op Zaterdag… (108) Carlos Nunez

on

Volgende maand is het 3 jaar geleden dat ik na 47 dagen onderweg te zijn geweest…door de tunnel wandelde naar het Obradoiro plein in Santiago de Compostella. De tunnel waar een Doedelzakspeler uur na uur… dag na dag… jaar na jaar … de vele pelgrims van de Camino Francés, een warm welkom toe blaast. Zo ook voor mij…

.
De doedelzak zoals wij hem hier kennen gebruiken ze niet in Galicië. Daar spelen ze op een Gaita.
De Gaita is de Galicische doedelzak en symbool voor de natie geworden. Ze worden meestal traditioneel geblazen maar ook wel met een soort balgje onder de arm van lucht voorzien.


De Keltische oorsprong klinkt hier duidelijk door. Een hele bekende Spaanse Gaita-speler is Carlos Núñez

Carlos Núñez is een Spaanse musicus die onder meer speelt op de gaita, de traditionele Galicische doedelzak. Hij begon het bespelen van de doedelzak, toen hij acht jaar oud was. Als tiener werd hij al uitgenodigd om te komen spelen met het Festival Orkest van het Festival International Loriënt in Bretagne. Hij studeerde blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Madrid, en snel verwierf hij de status van jonge virtuoos.

Hij ontmoette Paddy Moloney van The Chieftains en trad twee jaar later op met de band, hij werd aangeduid als het 7de lid van de band. Hij verscheen ook op de Grammy-winnende Santiago, gericht op Galicische muziek.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria schreef:

  Prachtig😍. Dan komen er heel wat emoties los en veel mooie herinneringen. Die muziek die langzaam opbouwt, tranen in de ogen! Mooi versla erbij en mooie foto’s Rianne!!
  Wij hebben lang geleden een rondreis gedaan door Schotland, ik krijg nog steeds kippenvel van die tonen van de doedelzak.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Bedankt en leuk Jouw reactie. Ik had deze muziek al zolang klaar staan, dat ik dacht dat het eens tijd er voor werd. Op het moment ben ik in gedachte weer onderweg en daar hoort deze mooie muziek bij.😁

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Wat een hartverwarmend ontvangst!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het was zeker hartverwarmend… Dat je zo naar binnen wordt geblazen het Obradoiro plein op, en dat ik werd verwelkomt door Kitty en schoonzus Miranda.

   Geliked door 1 persoon

 3. Natasja Vd Ing schreef:

  Wat mooi… ik heb veel over de tocht naar Santiago gelezen, maar dat van die doedelzakker wist ik nog niet. Dit moet kippenvel geven!
  Ooit gaat de Camino er voor mij komen. Daar ben ik van overtuigd. Maar eerst de rest van het Pieterpad! En ja… ik hou van doedelzakken! Prachtig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Die Camino kon ik ook pas doen na mijn pensioen. Als je het nu zou willen doen, zou je een sabbatical moeten nemen, want waar haal je anders zoveel vrije dagen vandaan. Succes met het vervolg van je Pieterpad.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s