Zwijmelen op Zaterdag… (109) Neil Diamond

In de maand september kan ik niet voorbij aan September Morn van Neil Diamond. Een nummer uit 1979 en komt van het gelijknamige album. Neil Diamond schrijft het nummer samen met de populaire Franse schrijver en zanger Gilbert Bécaud.

Neil Diamond is een Amerikaanse zanger en liedjesschrijver die sinds 1966 wereldwijd ruim 130 miljoen platen heeft verkocht. In Nederland scoort hij negentien hits, waarvan er zeven de top 10 bereiken. De albums Beautiful Noise en Love At The Greek behalen de eerste plek.

Biografie Neil Diamond

De jaren 70 zijn een gouden decennium voor live-albums. In die tijd worden er ongelofelijk veel legendarische albums live opgenomen tijdens optredens. Vrijwel elke zichzelf respecterende band of artiest brengt er in die jaren eentje uit. Zo ook Neil Diamond die in 1972 Hot August Night uit bracht. Deze plaat wordt op 24 augustus 1972 opgenomen tijdens een uitverkochte show in The Greek Theatre in Los Angeles. In augustus 1972 staat hij tien avonden lang in dit theater, dat elke keer helemaal vol zit.

Dit was ook mijn eerste album wat ik kocht van Neil Diamond, en ook nu vind ik het nog steeds geweldig om er naar te luisteren. Op YouTube kan ik helaas geen volledig concert hiervan vinden, en loopt het na de proloog niet door, terwijl ik de opbouw naar het tweede nummer juist zo mooi vind. Daarom een drietal losse nummers van dit album.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat een geweldige nummers toch!!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat vind ik ook. Hier kon in ik niet aan voorbij gaan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ria schreef:

  Over zwijmelen gesproken, dit is pas echt een zwijmelliedje Rianne 😁. Dit nummer kende ik niet.
  Fijn weekend🌞

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Welk liedje bedoel je dan Ria? Een van de vier of alle vier🤔🤔🤔🤔

   Like

   1. Ria schreef:

    Sorry was niet zo duidelijk van mij, ik bedoel September Morn. De rest wel, schitterende nummers🤩

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Kan gebeuren Ria. September Morn is toch een heel bekend nummer van hem😁

    Like

   3. Ria schreef:

    Is er bij mij langs geglipt, onvoorstelbaar😁

    Geliked door 1 persoon

   4. Rikit schreef:

    Ik vergeef het je🙈😉🤣

    Like

   5. Ria schreef:

    Gelukkig 😅
    Maar ik heb wel een probleem. Ik wilde reageren op je ‘Besluitloos’ blog. Maar helaas, wat ik ook doe het lukt niet!

    Geliked door 1 persoon

   6. Rikit schreef:

    Dat ging helemaal niet goed Ria, daarom heb ik hem weer verwijderd. Morgen om 10:00 uur is ie gepland.

    Like

   7. Ria schreef:

    👍

    Geliked door 1 persoon

 3. picpholio schreef:

  Geweldige zanger, geweldige componist/tekstschrijver, geweldige muziek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Rudi, ik ben het helemaal met je eens. zo jammer dat ik in het verleden zoveel mooie elpees heb weggedaan, en het nu moet luisteren via Spotify of YouTube.

   Like

 4. Natasja Vd Ing schreef:

  Neil Diamond… Ik ken de liedjes die je plaatst. Maar als je mij vraagt: noem een nummer van Neil Diamond… dan moet ik gokken.
  Ergens is hij buiten mijn belangstellingsveld gebleven. Terwijl de muziek echt wel mooi is, het zijn klassiekers geworden!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Er zitten echt klassiekers bij zoals “Sweet Caroline”. Daar zal je toch zeker van gehoord hebben🤔😁

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s