Zwijmelen op Zaterdag…(110) Santana

In de Zwijmel Zwijmelen op Zaterdag (40)… bestede ik ook al aandacht aan Woodstock… en liet toen het nummer Soul Sacrifice van Santana horen. Ik was 19 jaar toen dit legendarische Woodstock festival werd gehouden.

Een ander nummer wat zij toen ten gehore brachten was

Sindsdien ben ik een trouwe fan van Carlos Santana geworden. die ook nu anno 2022 nog steeds volle zalen trekt.

Biografie: Santana

Hieronder Black Magic Women… Een nummer wat oorspronkelijk is geschreven door Peter Green van Fleetwood Mac, en gecoverd in 1970 door Santana. Deze versie vind ik persoonlijk veel mooier klinken met het instrumentarium uit die tijd, dan dat het heden ten dagen wordt gespeeld met de instrumenten van nu.

Twee nummers die heel bekend zijn, zijn de nummers Europe en Samba Pa Ti. Nog altijd lopen de rillingen over mijn lichaam als ik de eerste akkoorden van deze nummers hoor. Voor mij zijn dit echte Zwijmel nummers.Ogen dicht en luisteren.

Iedereen een fijn weekend gewenst!

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria schreef:

  Kippenvel???! Bij mij sprongen de veren eruit🐔. Black Magic Woman was en is mijn favoriet🤩

  Like

  1. Rikit schreef:

   😂🤣😂😂De veren eruit Ria!! Ik ben blij dat je het leuk vind!!

   Like

   1. Ria schreef:

    Altijd weer leuk om iets te horen uit mijn goede oude tijd😁😉

    Like

   2. Rikit schreef:

    Volgende week weer heel iets anders, iets meer van deze tijd!!

    Like

   3. Ria schreef:

    Ik ben benieuwd

    Like

 2. Neeltje schreef:

  Zoals elke keer … geweldig!!! Wat was het toch een fantastische tijd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel!! Ja, dat was genieten😍😍 Mooie tijden…

   Like

 3. Natasja Vd Ing schreef:

  Prachtig. Er is nog altijd de band: The magic of Santana.
  Oud-bandleden van Santana spelen hierin en ze hebben mij een paar jaar geleden echt een magische muziekavond laten beleven. het was fantastisch. Wat had ik ze graag op woodstock willen zien… maar ja… toen was ik er nog geeneens…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Wat zou ik graag het Woodstock als geheel eens laten horen…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s