Zwijmelen op Zaterdag… (113) Queen

Queen als Zwijmel stond al klaar toen ik afgelopen donderdag het bericht las, dat Queen het ‘verloren’ nummer Face It Alone uit brengt. “Een klein juweeltje van Freddie dat wij waren vergeten.” Zo noemt Queen-drummer Roger Taylor het nummer Face It Alone, dat donderdag is verschenen. Het aangrijpende Face It Alone is hieronder te beluisteren in een ‘lyric video’.

En net als Roger Taylor vind ik dit een juweeltje wat ik graag wil laten horen.

Een van de meest succesvolle bands uit de popgeschiedenis. Queen scoort in Nederland zes keer een nummer 1-hit (‘Bohemian Rhapsody’, ‘Somebody To Love’, ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘Under Pressure’, ‘I Want To Break Free’ en ‘Radio Ga Ga’). Op 24 november 1991 sterft zanger Freddie Mercury aan de gevolgen van AIDS.

Biografie

Er is zoveel moois om te laten horen, dus heb ik gekozen voor Hoe Queen in 21 minuten geschiedenis schreef tijdens Live Aid

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Alweer zo ontzettend mooi en alweer kippenvel . Het blijft genieten, wat je ook draait van Queen.
  Maar dit is zo mooi en zo waar…. you have to face it all alone.
  Dank voor dit juweeltje op de zaterdag, mooi begin van het weekend🤩👍👋👋

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Ria. Niks aan toe te voegen😍

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Queen, onvergetelijk!

  Like

 3. Regenboogvlinder schreef:

  Helaas, geen Queen voor mij. Een overdosis Queen gehad toen mijn ex zijn oldtimer kreeg van onze dochter in 2009. Een Ford Capri uit 1976. En hij was fan van Queen en kreeg een dubbelcd van onze dochter. Die hoorde erbij volgens haar. Dus altijd als we met die auto weggingen werd ik verplicht naar Queen te luisteren. Een andere CD kwam die auto niet in…. Een enkel nummer vind ik wel goed. We Are The Champions bijvoorbeeld.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik kan mij voorstellen, dat je zin om naar Queen te luisteren op deze manier helemaal over gaat. Maar dat geeft niet, want er is zoveel meer ander moois om naar te luisteren.😊😊😊

   Geliked door 1 persoon

   1. Regenboogvlinder schreef:

    Zo is het, ik kan soms niet goed kiezen welke zwijmel te nemen. Houd van zoveel verschillende stijlen. Op dit moment luister ik thuis veel naar 60er jaren muziek, heerlijk!

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Bij mij precies zo… Als je veel muziekstijlen mooi vind is het lastig kiezen. Zit ik op YouTube…Oh ja, dat is ook leuk. Dan zet ik hem als Zwijmel concept weg om er later op terug te komen.

    Geliked door 1 persoon

   3. Regenboogvlinder schreef:

    Inderdaad erg herkenbaar…

    Geliked door 1 persoon

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Grappig, denk dat er wel meer mensen dit probleem hebben.

  Geliked door 1 persoon

 5. Natasja Vd Ing schreef:

  Oehhh… voor mij geen overload hoor. Ik heb er nog geen genoeg van. Queen op live aid… legendarisch.
  Don’t stop me now… ik zing het van voor tot achter mee en word er altijd blij van.
  En leuk dat ik ‘de nieuwe’ ook even op mijn gemak heb kunnen beluisteren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja Geweldig hé ,vind ik ook kan er geen genoeg van krijgen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s