Zwijmelen op Zaterdag…(118) Michel Berger

Zwijmel 117 stond in het teken van France Gall. Een belangrijk keerpunt in haar persoonlijk leven en in haar carrière was de ontmoeting met de zanger en componist Michel Berger in 1974. Ze begonnen een relatie die in juni 1976 uitmondde in een huwelijk. 

Daarom dacht ik… “Wie is Michel Berger?”

Michel Berger (28 november 1947 – 2 augustus 1992), geboren als Michel Jean Hamburger, was een zeer succesvolle Franse zanger en songwriter. Hij was twintig jaar lang een centrale figuur in de Franse popmuziekscene, zowel als zanger en als songwriter voor bekende Franse artiesten als zijn vrouw France Gall, Françoise Hardy en Johnny Hallyday. Hij was ook romantisch betrokken bij singer-songwriter Véronique Sanson in de vroege jaren 1970 voordat hij trouwde met France Gall. Hij stierf op 45-jarige leeftijd aan een hartaanval. 

Buiten dat het de man was van France Gall en hij zeer succesvol was als componist, is er op internet maar weinig te vinden over deze Franse zanger en liedjesschrijver. Toch wil Ik wat laten horen , en heb twee liedjes uitgekozen zie ik zelf erg mooi vind.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Ik moet helaas zeggen dat ik nog nooit van Michel Berger heb gehoord. Waar hij liedjes voor geschreven heeft wel natuurlijk. Deze kwamen in mijn jonge jaren veelvuldig voorbij 😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik had er ook nog niet van gehoord, en er is bijna niets over te vinden. Raar is dat toch, omdat hij toch voor veel liedjes zangers muziek heeft gecomponeerd. 🤔

   Like

 2. Natasja Vd Ing schreef:

  Wat zijn er toch veel onbekende pareltjes…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   En jammer dat er dan zo weinig over hem te vinden is, buiten het feit dat hij veel liedjes heeft geschreven voor o.a Fransoise Hardy en Johnny Hallyday, en andere chansons.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s