Achter de Geraniums…

on

In mijn Blog November… schreef ik, hoe ik op zag tegen deze maand. Een maand met een overvolle agenda… maar ik heb het overleefd want anders kon ik dit Blog ook niet schrijven. Hoe?? Gewoon alles dag voor dag beleven en afstrepen. En dan kom je vanzelf aan het eind van de maand.

Het was zeker niet gemakkelijk en dat kwam door al die etentjes, die pepernoten, chocolade letters, gevulde speculaas en banketletters. Hoe kan ik dan nog slank blijven denk ik bij mij zelf. Nu hoef ik echt geen slanke den te worden als toen ik 25 was. Ik schrijf 25 omdat ik daarna deel ging nemen aan het verenigingsleven, en overal aan en bij zat.

Feestje hier en feestje daar, en dat maakt allemaal niet uit want dan ben je jong en verbruik je heel wat energie.

Maar nu ik in een andere levensfase terecht ben gekomen, en dan met name na mijn pensioen in 2018 is er geen houden meer aan. Ik heb een goed sociaal netwerk, zit nog steeds overal aan en bij, en de feestjes zijn misschien dan wel wat minder geworden, maar er zijn heel wat spontane uit etentjes bij gekomen.

En al wandel ik zoveel als ik kan, ik mij uitsloof in de sportschool, de kilo’s komen er aan. Het kost steeds meer moeite om op gewicht te blijven, want ik heb één vast gegeven en dat is 86 kilo. Als ik daar op kan blijven heb ik er vrede mee. Maar in een maand als november wordt dat wel heel erg moeilijk en dan is december er nog.

December is nog maar net drie dagen oud, en heb ik alweer een gezellig etentje met de ‘Mokka Lady’s’ in mijn favoriete restaurant Clemens achter de rug. Volgende week nog een feestje…

Maar er gloort hoop aan de horizon dat het goed komt… Want hoewel ik door mijn achilleshiel blessure niet erg veel wandel, en ook de Seniorenfit even aan mij voorbij laat gaan, ben ik toch 3x per week te vinden in de sportschool, voor mijn oefeningen.

Zo heb ik gisterenmiddag voorafgaande aan het etentje 1 uur cardio gedaan, en vandaag ook nog eens 75 minuten. Als ik dat nu vol houd, en daarbij ook nog eens aan mijn eetpatroon sleutel gaat het zeker lukken..

Maar eerst moet December voorbij zijn…

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ik wens je heel veel sterkte … ik ga vanaf maandag weer gezond aan de gang en mijn oefeningen doen.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ik ook, ik ga er aan werken en wil naar de 84 kg. Met oefeningen en een gezond eetpatroon moet het lukken!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Succes.

    Geliked door 1 persoon

 2. picpholio schreef:

  Ha ha ha…. de Mokka lady’s…. die naam alleen al beloofd niet veel goed voor de kilo’s
  (geintje hoor – LOL)
  Maak er maar een gezellige maand van en de rest volgt wel als je weer op pad gaat.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   De Mokka Lady’s duid op een koffieclub, maar ja, meestal komt daar ook gebak aan te pas😊😊 December moet gevierd worden, en dat doen wij dan ook.

   Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Komt vast weer goed!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja dat denk ik ook. Ik laat het niet zo ver komen dat ik kilo’s aan kom.

   Like

 4. Hebben we allemaal wel last van, geloof ik! Ik kijk ook al uit naar januari, ha ha.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja ik ook, maar eerst vieren wij December😋😊

   Like

 5. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Ik wens je heel veel succes. Ik sleutel, sport en wandel al jaren. Tel daar de kinderen en kleinkinderen bij op die je continu bezighouden en dan wordt ook ik wel eens moedeloos.
  Maar dan duikt er toch weer ergens een gedachte op….. niet opgeven, vol houden 🤣.
  Dus ik leef en tob met je mee…. deze hele decembermaand lang 🙏😁

  Like

 6. Rikit schreef:

  Het komt wel goed met ons Ria, daar ben ik van overtuigd. Gewoon gezond bezig blijven!!😁😁

  Like

 7. picpholio schreef:

  Gelijk heb je !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s