Een dagje Winkelen…

Het is januari en dan is het Solden in België. Solden, Sale of uitverkoop, en als het bijna gratis dan moet je daar bij zijn. Dus rijden wij vandaag naar Wijnegem onder de rook van Antwerpen. Kitty en ik zijn hier al vaker in januari naar toe gereden, gewoon voor een dagje uit.

Het voorspelde weer is bar en boos, maar dat houd ons niet tegen want toen wij motor reden lieten wij ons ook niet tegen houden voor een beetje regen. Voordat wij op pad gaan hoor ik op de radio, dat er een ochtendspits zal zijn. En dat merken wij al als wij Marietje op moeten halen die aan het andere eind van Oss woont.

Voor de Ossenaren onder ons… Wij rijden naar de stoplichten in de ‘Molenstraat’. Normaal gaat het dan rechtsaf maar daar staat het al stil naar het volgende stoplicht. Dus gaan wij links, rechts en dan weer rechts naar de ‘Kortfoortstraat’. Maar buiten mij, hadden nog vijftig anderen die gedachten gehad, en reden wij in file naar de rotonde bij het zwembad.

Jullie begrijpen het al, het schiet vanmorgen rond half negen voor geen meter op, het verkeer zit muurvast van stoplicht naar stoplicht, en van rotonde >naar rotonde. Gelukkig heb ik Engelengeduld en komen wij wat later dan afgesproken bij Marietje aan. En dan gaat het richting S’Hertogenbosch en Eindhoven richting Antwerpen. Bij het invoegen op de A59 wacht er ons nog een 8 km lange file, maar na S’Hertogenbosch kunnen wij redelijk doorrijden, en zijn de meeste ontstane files door ongelukken opgelost.

Nederlandse automobilisten weten precies wanneer zij de grens met België gepasseerd zijn, want de wegen worden dan ineens een heel stuk slechter. Ook nu was dit weer heel duidelijk te merken. Tot aan de grens bijna geen last van opspattend water door Zoab asfalt, na de grens zie ik amper wie er voor of naast mij rijd… Maar na iets meer dan twee uurtjes later, rijden wij dan toch het parkeerdek op van het Shopping Center in Wijnegem.

Voordat wij gaan shoppen wil ik toch eerst een kop koffie, gelukkig ben ik niet de enige die daar zin in heeft. Maar ik ben wel de enige die er nog iets bij neemt. Na alle ontberingen onderweg niet meer dan normaal vind ik.

Het is een mega groot Shopping Center van twee verdiepingen, en al zijn de feestdagen voorbij, het is nog steeds feestelijk aangekleed.

Wij hebben niets specifiek nodig maar als we iets zien dan kopen wij het. En zo zie ik een mooi jurkje of tuniek op een paspop, waarvan ik denk dat dit mooi staat bij een legging die ik draag. Ik zie hem alleen op de pop maar niet in de rekken. Nog even gevraagd, maar nee niet meer op voorraad, en het jurkje op de pop is een paar maten te groot. Jammer!!

Alle grote merken zijn in dit shopping Center wel vertegenwoordigd. Marietje wil graag naar de Tupperware winkel maar die zit natuurlijk weer helemaal aan de andere kant van dit gebouw. Gelukkig staan er her en der bankjes waar je heerlijk even kunt zitten genieten van de reuring om je heen. Kitty en Marietje gaan voor het bankje maar ik vind wat anders…

Met mijn zevenmijlslaarzen loop ik alvast vooruit op zoek naar de Tupperware. Je kunt hier zo gemakkelijk verdwalen, en misschien zitten we wel in de verkeerde vleugel. Dat blijkt niet het geval te zijn want hij zit dus toch helemaal aan het eind in een zijvleugel, en zodoende lopen deze dames heel wat meters af hier, op zoek naar een Tupperware pan van de Chef series, waar Marietje interesse in heeft..

Hij is al snel gevonden en er staat -50% op, een koopje dus. De prijs staat er ook op €160,00 Tja pannen zijn nu eenmaal duur, maar 50% eraf klinkt het al een stuk aantrekkelijker. Nog even gevraagd… Nee wij hebben het helemaal mis, dit is al de -50% prijs. Wij lopen maar gauw door en kijken nog even verder, en ik koop een broodtrommeltje van 15 euro, dat klinkt een stuk beter in mijn oren.

Zo rond lunchtijd stromen de meer dan twintig eetgelegenheden aardig vol, en gaan wij ook op zoek naar een plekje en dat vinden wij in de Lunchgarden waar nog voldoende plek is. Je wordt immers hongerig van al dat geslenter.

En hier eindigde ook ons dagje winkelen in Wijnegem, want na dat onze buikjes strak stonden was onze zin om te winkelen helemaal over. Over de terugreis valt niet veel te vertellen want het regende nog steeds even hard als vanmorgen. Natuurlijk nog even E95 goedkoop €164,9 getankt, alle beetjes helpen. En zonder enig oponthoud weer terug naar Oss. Om 16:00 uur zijn wij weer veilig thuis met onze gescoorde uitverkoop spullen.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Heerlijk zo’n dagje winkelen en dan ook nog overdekt, zeker met het weer van vandaag is dat niet verkeerd. En ik zag dat je je troon hebt gevonden😂😂👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Als het niet overdekt was geweest waren wij ook zeker niet gegaan. Ik moet er niet aan denken. Ja die troon paste mij wel. Was voor Santa Claus bedoeld maar die was al naar huis😁

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Wat een rit … maar goed dan heb je ook iets aan het eind. Jammer van het jurkje maar voor de rest was je toch gezellig uit … alleen al dat lekkers al.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik bestelde alleen een appelpunt, maar kreeg dit met ijs slagroom en fruit. Was een gezellig dagje uit, en Marietje meenemen was een goede daad😊

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    😉😉 En zo ben je het jaar weer goed begonnen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Jazeker, en dan straks weer naar de sportschool. met al die nattigheid weinig zin om te wandelen.

    Like

   3. Neeltje schreef:

    Het trekt je idd niet echt naar buiten en de berichten voor volgende week zijn ook niet echt mooi.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s