Camino Vrienden…

Al jaren voordat ik met pensioen ging had ik de intentie om naar Santiago de Compostella te wandelen. Maar in een werkzaam leven is het niet altijd makkelijk om vrij te nemen, zeker niet als je vanuit Nederland zou willen vertrekken, want dan heb je toch al gauw een 100 tal dagen nodig.

Dus moest ik wachten tot aan mijn pensionering die gepland was in 2018. Dat het wandelen naar een Bedevaartplaats als Santiago de Compostella een Camino heette wist ik niet. Daar kwam ik pas achter toen ik naar Camino Comfort… ging, en even later daar het Camino info Café bezocht. Een ontmoetingsplek waar andere Pelgrims samenkomen.

Sommige waren net als ik zoekende naar dat gene wat een Camino nu in hield. En er waren Pelgrims die net terug waren van hun Camino naar Santiago de Compostella. En zo heb ik daar Tilly en Ellie leren kennen, twee vriendinnen die samen op pad waren geweest en dus al wat ervaring hadden. Diezelfde avond leerde ik ook Ingrid kennen, die ik later nog een paar keer ontmoet heb op een middag of avond bij Camino Comfort.

Met Tilly en Ellie die bij mij in de buurt woonden bouwde ik een band op, en gingen later ook samen wandelen. Met Tilly wandel ik nog steeds en is inmiddels een goede vriendin geworden.. En als wij het samen ergens over hebben, gaat het vaak over onze Camino’s die wij al hebben ondernomen, en de plannen voor een volgend avontuur.

Plannen maken

Ingrid die ik ook bij Camino Comfort ontmoet had, bleef ik volgen op Facebook waar wij in diverse Camino groepen actief aanwezig zijn. Zij woont in Riderkerk dus niet echt naast de deur om eens samen wat af te spreken. Maar vandaag komt het er dan toch een keer van, en reist zij met de trein naar Oss. Tilly haalt haar om 10:50 uur op bij het station, en samen komen zij bij mij thuis op de koffie en nuttigen wij samen een lunch.

Gasten ontvang ik doorgaans bij ons beneden in de serre, maar als het buiten 1 graad is, is het in de serre niet veel warmer. Maar ik heb er twee butagaskachels staan die het in de kortste keren hebben opgewarmd naar 23 graden, en is het lekker behaaglijk als Tilly en Ingrid arriveren. Ik hoef Jullie niet te vertellen waar wij zoal over gepraat hebben.

De basis van onze onze Pelgrimstochten is toch Camino Comfort geweest, want daar is het in feite voor ons allemaal begonnen. En zodoende hebben wij ook met Luisa & Joyce een afspraak gemaakt, want zij zijn de Dames van Camino Comfort. En zij behoren ook tot onze Camino vrienden.

Ja… en als wij daar dan toch zijn doen we maar meteen shoppen in hun winkel aan huis. Mijn wandeluitrusting is in feite compleet maar sommige items moeten nu eenmaal aangevuld worden, en ik wil graag een Dames Merino Sport Legging van Smartwool hebben.

En ik ben geslaagd… Deze kan zo gedragen worden, maar kan met koude dagen ook onder een wandelbroek. Deze legging gaat ook mee als ik de Camino Madrid ga wandelen. De nachten in de lente kunnen nog koud zijn, en dan kan ik deze legging ook aandoen als ik in mijn slaapzak lig. Want er is niets zo erg als wakker liggen van de koude, want als ik het niet warm heb doe ik geen oog dicht.

Ook Ingrid is geslaagd en heeft haar inkopen binnen. En zo zijn wij beiden er klaar om op Camino te gaan. Waar een middagje buurten al niet goed voor is. Het was in ieder geval een geslaagde dag en het was fijn om iedereen weer eens te ontmoeten.

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heerlijk … zoveel gezelligheid. Ik ken de winkel van camino comfort (ooit met iemand mee) … had moeite mijn portemonnee in mijn tas te houden. Zoveel mooi spul.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik heb nog meer op mijn lijstje staan, maar mijn portemonnee moest er nog even over nadenken.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Haha, kan het me indenken.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Ik ben een hoedengek en zag weer iets leuks, maar ik heb al een hoed, en voor €95,- kan ik weer veel andere mooie dingen kopen.

    Like

   3. Neeltje schreef:

    Ja dat zeker … maar ze hebben ook zulk klassespul.

    Geliked door 1 persoon

 2. picpholio schreef:

  Niks zaliger dan plannen maken en dan nog de nodige warme kledij ook nog…. dat gaat helemaal voor elkaar komen hoor.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Plannen maken gaat altijd maar door, ik moet nog naar Madrid maar denk al weer aan een volgend avontuur wat net zo goed in Oostenrijk kan zijn😁😁 Met die warme kledij voor de nacht zit het nu wel goed. Nu kom ik mijn slaapzak niet meer uit.😍

   Like

 3. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Wat is dat toch heerlijk om door de tijd heen zulke goede vrienden te hebben verzameld. Dat zal beslist een goed gevoel geven als jullie samen komen. Een feest van herkenning 🤩👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat is inderdaad heel fijn. Je moet natuurlijk een Camino gelopen hebben om te weten waar wij het over hebben. En dan vooral de Camino Francés hoor ik van Tilly, want zij heeft al een drietal routes gelopen. Volop ervaring aanwezig, zo ook van Ingrid die dit jaar in een herberg gaat Hospitaleren, en een gedeelte gaat lopen. Wij leren van elkaar😁😁😍😀

   Like

 4. picpholio schreef:

  Ik hoop van niet, want dan kom je geen meter vooruit hoor…. dus geniet van je slaapzak en je nachtrust, je zal nu best wel heel fit ontwaken, denk ik 🙂 Fijn weekend gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rikit schreef:

  Dank je wel Rudy. Jij ook een fijn weekend.

  Like

 6. Neeltje schreef:

  De voorbereiding in volle gang lees ik wel! Top!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja hoor. Binnenkort een weekje backpacken om er weer wat aan te wennen 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s