Zwijmelen op Zaterdag…(130) Bob Marley & The Wailers

In februari 1973 nu 50 jaar geleden wordt ik met Carnaval verliefd op een meisje.

Het was liefde op het eerste gezicht… Negen maanden later waren wij verliefd, verloofd en getrouwd. In november vieren wij bij leven en welzijn onze Gouden bruiloft. En daarom dit lied van Bob Marley “Is dit Liefde”.

Reggaelegende Robert Nesta Marley wordt geboren op 6 februari 1945 en wordt tegenwoordig gezien als de grootste reggaezanger ooit.

Begint jaren zeventig breekt hij met zijn begeleidersband The Wailers door met hits als I Shot The Sherrif, Stir It Up en Get Up Stand Up.

In Nederland is No Woman No Cry in 1975 zijn eerste hit. In 1977 verschijnt het album Exodus wat één van zijn best verkochte albums is. Datzelfde jaar wordt bij Marley kanker vastgesteld en ontsnapt hij aan een aanslag op zijn leven.

In 1979 scoort hij met de live versie van Stir It Up een grote hit in de Top 40. In september1980 geeft Bob Marley zijn laatste concert…

Biografie Bob Marley

Wist je dat?

 • Zijn naam eigenlijk Robert Nesta Marley is, in het Jamaicaans wordt Robert ‘Bob’.
 • Hij 13 kinderen had van drie verschillende vrouwen. Hij trouwde op 21-jarige leeftijd met Rita Marley in 1966, ze werd een van de zangeressen van The Wailers. Veel van zijn kinderen werden ook actief in de reggae wereld, maar haalden nooit even grote successen. De bekendste zijn Damian en Ziggy Marley.
 •  
 • Hij gedurende een heel lange tijd rond reed met een BMW, wat naar eigen zeggen ‘Bob Marley and the Wailers’ betekende.

Wat als je de kans had om een ​​laatste bericht achter te laten voordat je sterft? Wat zou je zeggen? Het zou iets moeten zijn dat alles samenvatte waar je voor stond in het leven. Je wilt ook degenen die je achterliet inspireren.

Bob Marley kreeg in wezen die kans met “Redemption Song”, het laatste nummer op zijn laatste album met The Wailers, Uprising , in 1980. Hij stierf op 11 mei 1981 op 36-jarige leeftijd aan complicaties door kanker. Hoewel er geen indicatie is dat Marley zeker wist dat het nummer zijn laatst opgenomen document zou zijn, lijkt de contemplatieve sfeer van Uprising en het feit dat hij al jaren tegen kanker vocht, erop te wijzen dat hij wist dat het einde nabij was.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Als ik die man zie en hoor zingen dan ga je meteen mee bewegen of dansen. Geweldige muziek. En als ik nu een BMW zie rijden…… 😁👍. Maar als je This is Love als herinnering hebt aan die tijd dan kun je het makkelijk 50 jaar volhouden😍❤️👍
  Fijn weekend allebei!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Ria 😊

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Geweldig … helemaal mijn muziek. Heerlijk om te horen .. zit te wiebelen op mijn stoel terwijl ik dit schrijf.
  Ook geweldig jullie liefde … 50 jaar.😘😘

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Heerlijke muziek of niet dan, ik begrijp helemaal dat je dan niet kan blijven stilzitten. Ja goed hé😍 50 jaar. Gaan er een mooi feestje aan wijden.🥰

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Top, is reden genoeg voor. Jullie zijn kanjers.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Dank je wel😍😘

    Like

 3. MelodyK schreef:

  Niet dat ik fan was maar zijn muziek ken ik veelal wel. Veel te jong gestorven maar zijn erfenis is er niet minder klein om.

  Bovenal natuurlijk van harte gefeliciteerd, nu en straks alvast ook… wij volgen jullie ‘bijna’ op de voet met inmiddels 39 jaar op die teller.

  Volop vieren maar alles want je weet maar nooit hoeveel tijd je in volle bewustzijn van het geluk dat jullie ten deel viel, mag doorbrengen.

  Fijn weekend

  Like

  1. Rikit schreef:

   Jullie ook al bijna 40 jaar, hoe mooi is dat. Ook alle reden om daar een feestje van te maken. En is het geen feestje dan gewoon genieten van elkaar., want daarom ben je zo ver gekomen. Wij gaan er ook een mooi feest van maken dat is al zeker. Fijn Weekend.

   Like

 4. skar schreef:

  Marley is zeker de beste reggae muzikant geweest, als je al zijn nummers neemt spreekt dat vanzelf, de nummers die je geplaatst hebt zijn super….
  Exodus het album, plus het nummer op zich was een echte knaller, vooral de live uitvoering spreekt mij meeste aan…
  Nu kan ik wel zeggen dat eigenlijk Bob Marley live voor mij een openbaring was, een man die wist hoe het publiek te vermaken…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben nooit een echte fan van Bob Marley geweest, maar vind het wel heerlijke muziek om naar te luisteren of op te bewegen..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s