Zwijmelen op Zaterdag… (131) Karsu

Ik had mijn Zwijmel voor deze week al klaar staan, maar na de uitzending op woensdag van Giro 555 wist ik, dat ik moest kiezen voor Karsu die bij mij en vele andere tv kijkers een gevoelige snaar raakte.

Zangeres Karsu trad op tijdens de nationale actiedag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ze zong een emotionele ballade die ze opdroeg aan haar overleden nichtje. De zangeres verloor meerdere familieleden door de zware aardbevingen in Turkije.

Zoveel drama en dan zo mooi kunnen zingen. Het is zo knap en verdrietig tegelijk…

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Inderdaad prachtig gezongen. Je voelt de emotie .. je hoort het.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja hier kan je niet omheen en voel je de emotie.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Je mag het gerust weten ik heb erbij zitten janken. Zoveel verdriet!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ook Ria, ik hield het niet droog.

   Like

 3. MelodyK schreef:

  ik heb het niet gezien maar ontkwam er niet aan want die puntjepuntje werd me op elke zender zowat 24 uur die dag in de strot gedouwd. Gezien de context past die liedje wel maar ik zal ‘m zelf niet opzetten.

  Je gaat wandelen las ik in Spanje… lijkt me een heerlijk vooruitzicht, fijn dat zoiets mogelijk is. Geniet ervan, het is je van harte gegund.

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het maakte toen indruk op mij, maar zal het verder ook niet opzetten. Ja😍 eind april ga ik op pad voor de Camino Madrid, een eenzame route in centraal Spanje. Een route buiten mijn comfortzone… de heenreis en de eerste vijf Hostals zijn geboekt, En daarna is het Los laten… Fijn Weekend!!

   Like

 4. skar schreef:

  Was inderdaad heel mooi hoe ze het zong, en dan die verschrikkelijke omstandigheden in Turkije, afschuwelijk….
  Zo kwamen er deze week wel meer Turks zangtalent langs, waar menig artiest diep moest gaan, zijn of haar emotie moest controleren, logisch en de Turkse bezoekers traantjes weg pinkte…moet een enorme chaos daar zijn…
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik kon het niet drooghouden als je dan ook nog eens al die ellende. Daar gaat nog lange tijd overheen voordat die mensen weer een enigszins fatsoenlijk onderdak en leven kunnen hebben. Daar zijn miljarden voor nodig.

   Like

 5. skar schreef:

  Is zeker moeilijk om het dan droog te houden, als je alleen al kijkt dat een kleine kinderen complete familie kwijt zijn, en wat de opbouw betreft zou zelf geen idee hebben waar te beginnen, ook nog eens winter, ontstaan natuurlijk ziektes door gebrek aan, hulpdiensten laat op gang, in Syrie konden ze het eigenlijk maar uitzoeken door oorlogssituatie daar, komt Oekraine er op een andere manier ook nog eens bij kijken, dus voor opbouw praten we over honderden miljarden, hopelijk eerst maar goede opvang voor mensen, want die weten ook niet meer wat voor of achter is, gewoonweg onbeschrijfelijk..

  Geliked door 1 persoon

 6. Natasja Vd Ing schreef:

  Het is verdrietig en mooi tegelijk, hoe ze dit vertolkt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s