Ik heb haar gevonden…

Jullie herinneren ongetwijfeld mijn oproep voor een wandelgezel, die net als ik de Camino Madrid gaat lopen.

De Oproep luide toen: Op 27 april 2023 vlieg ik naar Madrid om aan de Camino Madrid te beginnen. Misschien vind je het leuk om samen te gaan. Samen en toch apart… Waarbij ik bedoel om samen op pad te gaan, en dan dat ieder zijn eigen ding doet. Aan het eind van de etappe zien we elkaar weer bij de Albergue of Hostel. Klikt het echt goed kunnen wij nog altijd samen wandelen. De Camino Madrid is 323 km verdeeld in 13 etappes, en komt bij Sahagún uit op de Camino Francés..

Normaal wandel ik alleen, maar omdat dit een vrij eenzame route is wat gezelschap wel fijn.

Dus heb je zin om mee te gaan, hoor ik het graag.

Deze oproep had ik op verscheidende Facebook Camino groepen gezet. En iemand van het Nederlands Genootschap Sint Jacob, attendeerde mij er op dat ik ook een zoekertje op de website van het Genootschap moest plaatsen.

En dit zoekertje heeft vruchten opgeleverd, want daar heeft Harriet… een dame uit Den Haag op gereageerd. Ook zij had tegelijkertijd een zoekertje geplaatst… Zij heeft een ruime Camino ervaring, spreekt vloeiend Frans en een aardig woordje Spaans, en heeft veel vrije tijd en kan ook nog eens gaan wanneer zij wil.

Harriet heeft al heel wat Camino’s gelopen, daarmee vergeleken ben ik maar een broekie. Maar dat heeft zij altijd in gezelschap gedaan, en dit gaat de eerste keer worden dat zij alleen op pad wil gaan. En dan past mijn oproep “Samen en toch apart” haar wel.

Wij verblijven in dezelfde Hostels of Albergue, gaan samen een hapje eten met een goed glas wijn erbij. Allebei verkiezen wij een eigen kamer of een goed bed boven een stapelbed, en gaan de volgende dag ieder op zijn eigen manier verder. Soms kan dat lange tijd samen zijn, maar het kan ook zijn dat wij elkaar pas in de middag bij de Hostel of Abergue zien. Het lijkt mij een fijne manier om zo “Samen en toch apart” onderweg te zijn.

Een eerste kennismakings wandeling is al gepland, want beiden reizen wij volgende week af naar Breda om daar een rondwandeling met bestemming ‘Mastbos’ te maken. En dan kunnen we kijken of er een klik is tussen elkaar… En dat vind ik toch ook wel belangrijk, want een hapje eten met een lekker wijntje erbij, smaakt een stuk beter als je elkaar iets te vertellen hebt.

En zo heeft Harriet besloten om op dezelfde dag als ik, af te reizen naar Madrid. Een dag later de 28e april beginnen wij dan aan onze Camino de Madrid.

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  En dan ga ik voor het gemak er maar vanuit dat die klik er komt want wie heeft nou niet een kik met jou!!!In 1 woord … geweldig!

  Like

 2. Rikit schreef:

  Ja leuk hé dat er nu ook iemand apart mee gaat. En dank je wel voor het compliment😘

  Like

 3. picpholio schreef:

  Dat is geweldig nieuws ! Er zijn dus blijkbaar heel veel mensen die de Camino’s lopen. Meer dan ik dacht dus….

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben daar erg blij Rudy. Je hebt echt geen idee hoeveel er op Camino gaan. Het aantal Camino gangers die jaarlijks een Compostella ontvangen ligt tussen de 300000 en 400000. Dat zijn de geregistreerde, dus het werkelijke aantal is nog veel hoger.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Geweldig Rianne. Volgens mij wordt dit een gezellige Camino voor jullie. Ik wens jullie in ieder geval alvast veel wandelplezier volgende week!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat gaat helemaal goed komen, Dank je wel Ria 😊😎

   Like

 5. Neeltje schreef:

  Meer dan leuk!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Vind ik ook😊

   Geliked door 1 persoon

 6. picpholio schreef:

  Van die aantallen ga ik stijl achterover ! Toch allemaal geen wandelaars en fietsers neem ik aan 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Jawel alleen wandelaars en fietsers, die daadwerkelijk in Santiago de Compostela aan komen. Maar er zijn er ook velen die net als ik dit jaar een ander doel hebben, en niet naar Santiago reizen.

   Geliked door 1 persoon

   1. picpholio schreef:

    Dit had ik nooit verwacht, bedankt voor deze info. Jullie gaan dus deel uitmaken van een héél groot geheel 🙂

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Dat klopt helemaal 😊

    Geliked door 1 persoon

 7. Hermieneke schreef:

  Dat klinkt heel goed. Hopelijk is de klik er!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ben zo blij dat dit op mijn pad gekomen is. Maar de Klik vind ik wel belangrijk. Ik kom hier nog op terug!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s