Hebben Jullie dat ook…

Nou ik wel dus… Er zitten te weinig dagen in een week. Nu is dat helemaal niets nieuws, maar de laatste weken ervaar ik het heel erg. Ik heb er gewoon niet genoeg aan, er is amper vrije tijd. Nu hoor ik jullie al denken “Hoezo vrije tijd… Je bent met pensioen en je hebt geen vrije tijd, dat maak je ons niet wijs?’

Het is nog een kleine vijf weken voordat ik aan mijn avontuur in Spanje begin. En in aanloop daar naar toe ben ik druk… “Ik moet nog zoveel doen, want ik ben straks vijf weken onderweg. Dingen die ik normaal in mei en juni doe, moeten nu gedaan worden. Ik kan toch niet alles laten liggen tot op het laatste nippertje. Dus haalde ik vandaag de planten uit de winterstalling, het is nog geeneens Ijsheiligen

Ijsheiligen of niet, de tuin moet aan kant of het nou weer of geen weer is. De hogedrukreiniger moet er aan te pas komen om de groene aanslag op de stoep te verwijderen. En als je dan toch dat ding in je handen hebt, dan ook maar meteen de kunststof dakplaten op atelier en serre reinigen en van vuil ontdoen. Af en toe schijnt de zon en moet ik mijn zonnebril op tegen het schitteren van de dakplaten. Het andere moment ben ik in de stromende regen in de weer.

 De planten staan weer op hun plek, maar ik zal nog een  bezoek moeten brengen aan het tuincentrum want ik heb nog acht lege potten die gevuld moeten worden. In een hoek van de tuin heb ik een Vijg, Oleander en Yucca staan die ik wil aanvullen met andere mediterrane planten. Als Jullie soms ideeën hebben hoor ik het graag? Ik denk zelf al aan een Bougainville maar er moet nog wat meer bij.

De koolmeesjes die al aan het nestelen zijn, krijgen zomaar een nieuw dak van Rianne, want het oude dak was lek. Nee dan worden ze niet verwend daar in Oss.

Normaal staat er een partytent bij ons in de tuin, dus die moet ook nog geplaatst worden voordat ik op pad ga. De fontein en mijn Camino hoekje behoeft een opknapbeurt. Dus genoeg te doen in mijn tuin. Daarnaast ben ik nog steeds bezig met de planning voor mijn Camino Madrid. En ga ik nog iemand ontmoeten die in dezelfde periode als Harriet en ik, deze Camino gaat lopen.

En er moet nog gewandeld en gesport worden. En ik heb natuurlijk ook nog mijn Stageleerlingen die ik begeleid… is er nog de Dweilkapel op maandag, en het Oefenclubke op dinsdag, en moet ik thuis ook nog oefenen. Staan er nog afspraken met familie, en zijn er nog lunches…

Hoezo dan uitgerust aan mijn Camino beginnen. Maar misschien heb ik hier wat aan Tips om uitgerust op vakantie te gaan…. Ik maak mij er ook niet druk over want dit is niet de eerste keer dat ik dit mee maak. Alles komt op tijd klaar en voor stress is geen ruimte, het is gewoon wat drukker dan anders, dus waar maak ik mij druk over…

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Nee, dat heb ik niet maar ik ben dan ook niet een maand op pelgrimspad. 😄😄
  Succes met alles … het is natuurlijk ook net het drukste tuinseizoen. Als je de hoofdlijnen maar in de gaten houdt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ga er iets moois van maken zodat Kitty straks er van kan genieten als ik weg ben😊

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Een ding tegelijk! Komt het vanzelf goed. Denk ik.

  Like

 3. Hermieneke schreef:

  Haha, ik denk da ik dat pensioen dan nog maar even laat voor wat het is. Ik dacht dat je dan inderdaad zeeën van tijd kreeg 🤣🤣

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja daar zou ik nog maar eens goed over nadenken🤣🤣

   Like

 4. son370 schreef:

  Succes hoor, ik word al moe bij lezen van dit alles 😅

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel. Komt goed!

   Geliked door 1 persoon

 5. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Meid, ik word al moe als ik het lees! Zorg je er wel voor dat je uitgerust aan die Camino begint🙄🤔

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik blijf ook nog mijzelf ontspannen hoor, maar sommige dingen moeten gewoon gebeuren.

   Like

 6. Frances Brown schreef:

  I totally agree! There are too few days in a week. It’s totally not new, but I feel it really. I’ve barely had enough time, there’s barely any free time. I hear you’re thinking “Why is there no free time? You’re retired and you have a pension.” It’s only a few more weeks until I start my adventure in Spain. And after that I’m really busy… “I need to do so much, because I’m going to Spain.”

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s