Zwijmelen op Zaterdag… (138) Manu Chao

Tijdens mijn wandeling met Harriet vertelde zij met vol enthousiasme over een concert wat zij bij gewoond had van Manu Chao. Natuurlijk wilde ik daar het fijne van weten en zodoende ging ik op YouTube luisteren, en vond dit live concert uit 2021. Het is lekkere aanstekelijke muziek, en zoals bij veel live concerten… Je moet er bij zijn geweest voor de juiste sfeer.

Jose-Manuel Thomas Arthur (Manu) Chao (Parijs, 21 juni 1961) is een Franse zanger van Spaanse origine. Hij zingt in het Arabisch, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans en Wolof. Zijn bekendste nummers zijn Bongo BongMe gustas tú en Clandestino.

Momenteel wordt Chao gezien als een van de meest representatieve artiesten van de 21e eeuw, niet alleen vanwege zijn sociale boodschappen en zijn rechtvaardiging voor de populaire sectoren, maar ook vanwege zijn vermogen om uiteenlopende stijlen als rock, rumba, ska en hiphop te combineren. .

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. MelodyK schreef:

  Je nieuwsgierigheid snap ik wel. En ja ‘sfeer’ is heel belangrijk om muziek te ervaren…
  De bijeenkomsten zoals dus festivals en sta-al dan niet open lucht-concerten zijn een no-go voor mij maar gelukkig hoeft dat ook niet om te kunnen luisteren wat jij hier plaatste 😉

  FIjn weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Met erbij zijn is de beleving heel anders, maar op die hele grote openlucht concerten zal je mij niet gauw tegenkomen. Dat is meer Natasja haar ding😉 Toch ga ik hoogstwaarschijnlijk volgend jaar naar ‘Woodstock der Blasmusik’. Ik heb al zoveel filmpjes op Youtube zitten kijken… elke week wel een keer. Nu heb ik met vrienden afgelopen donderdag afgesproken, dat wij volgend jaar proberen om kaartjes aan te komen. Jij ook een fijn weekend. 🌞🌞🌞

   Like

 2. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Wat een talenwonder!
  Ik ken alleen ‘Me gustas tú’ van hem en die vond ik heerlijk om naar te luisteren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben nu met Spaanse les bezig en ik wist zowaar wat Me gustas tú betekende. Is er warempel toch nog iets blijven hangen😉😊 Fijne Pasen!!

   Like

   1. Ria Van Den Heuvel schreef:

    Dat is nog eens leuk 😂. Jullie ook fijne paasdagen en struikel niet over de paaseieren 😁

    Geliked door 1 persoon

 3. Joanne schreef:

  Ik kom ook nooit op festivals. Maar deze muziek is prettig om naar te luisteren. Soms is het inderdaad een andere belevenis als je erbij bent.
  Hele fijne Paasdagen

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Joanne, jij ook fijne Paasdagen.

   Like

 4. Natasja Vd Ing schreef:

  Ik vind dit eigenlijk wel fijn klinken.
  Heb een kwartiertje zitten luisteren.
  Toen moest ik nodig weer door met wat ik eigenlijk aan het doen was 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik had er nog nooit van gehoord, maar net wat je zegt. “Het klinkt best lekker”.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s