Camino de Madrid (6) Inpakken…

Vandaag maar eens begonnen met de laatste voorbereidingen > De kleding die ik aan doe op weg naar Madrid heb ik al klaar liggen, en ik heb de veters van mijn wandelschoenen vervangen door een oranje exemplaar. Mooi om zo op Koningsdag op pad te gaan, maar dat is niet de reden dat ik ze wissel. Het zijn de veters die ik ook droeg tijdens mijn Camino Francés in 2019. In het schoenenrek met de vele paren schoenen van andere Pelgrims vallen ze zo meteen op.

De curver met al mijn Camino spullen stond de hele week al in de serre, en heb tussendoor de Osprey waterdichte zakken gevuld met kleding, ondergoed en sokken. Ik vind deze zakjes fijn omdat ze waterdicht zijn, en omdat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, en ik ze zo gemakkelijk uit elkaar kan houden. Ik gebruik de 3 liter voor ondergoed en sokken, en de 12 liter voor mijn kleding.

Foto: dit gaat er mee, plus de kleding die ik draag…

Bovenste rij van rechts naar links. Schoenen; Tilley hat, koelsjaal en buff; slangetje drinksysteem; klein rugtasje voor boodschappen; 2 tasjes met medicijnen, blaren dingetjes; insecten spray, teken pen etc.

Tweede rij: Van links naar rechts Transport tas voor mijn backpack voor ruimbagage; rood toilet tasje; Osprey zakjes met sokken, ondergoed, handdoeken; mac in a sac regenkleding.

Onderste rijen: roze tasje met zonnebrand en voetencreme; zakje met waslijn, wasknijpers en zeepje; lakenzak; plastuit; Grote Osprey zak met shirt’s en legging; oranje Osprey zak met wandel rokje; plastic zak met opladers, kabeltjes en powerbank, en als laatste 1 paar sandalen.

pilgrim shell Way of St James

Daarnaast nog wat klein spul zoals reservebril, zonnebril, schaartje, mes, bestek en Pelgrimsschelp.

Ik heb de knoop door gehakt en mijn slaapzak blijft thuis. Komende week stijgt de temperatuur naar zo’n 30 graden, en een nachttemperatuur van 14. Dat moet toch te doen zijn… en 500 gram minder in je tas is toch wel aantrekkelijk. Maar hoe ik het ook doe, het gewicht met eten en drinken blijft zo rond de 10 kg.

Qua eten heb ik wat noodrantsoen, zoals energierepen bij voor de momenten dat ik het nodig heb, en er niets voorhanden is. En water probeer ik om zo 1,5 liter a 2 liter bij mij te hebben. Dit alles gewogen te hebben kom ik aan de 10 kg. Wel met de stokken aan de tas, dus dat gaat er nog af van het totale gewicht inclusief water.

Besluiteloosheid…

Dit Blog stond al klaar om gepubliceerd te worden… … maar gisterenavond tijdens een diner met Peetdochter Iris en haar man, werd ik weer in twijfel gebracht betreffende mijn keuze om de slaapzak thuis te laten. Iris en ook mijn Lief zagen het niet zitten, wetende dat ik het altijd koud heb… een familie kwaal.

Ook op de Facebook Camino groepen komt deze vraag nog al eens voorbij. In de zomer is het geen probleem om je slaapzak thuis te laten. Maar in lente en najaar kunnen de nachten koud zijn. Nu schreef ik al dat de nachten als ik van start ga rond de 14 graden liggen. Dan heb ik hem ook niet nodig. Maar ik loop naar het noorden, en hoe verder ik richting de Camino Francés kom hoe kouder de nachten zijn en de temperatuur onder de 10 graden gaat. Dus… hij gaat toch mee!!

Grrr… ik haat besluiteloosheid!!

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. picpholio schreef:

  Alles begint uiteraard met en juiste, meest beperkte en toch efficiënt bagage 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Ik zou het nog beperkter willen doen, maar ik heb het toch allemaal nodig. Hoog zomer kan het waarschijnlijk allemaal minder, maar nu niet!

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Ik denk dat het een goed besluit is om tóch die slaapzak mee te nemen … eerlijk gezegd kreeg ik hier al koude rillingen bij het idee dat je onder alleen een laken lag. Slim en leuk die veters.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Ik denk het ook. Ik wil gewoon iets op mij voelen, en zo’n lakenzak is zo akelig dun. Een wijze raad dus van Iris en mijn Kitty. Dank je wel!!

   Like

 3. Neeltje schreef:

  Uiteindelijk beter mee verlegen dan om verlegen. En een goed nachtrust is cruciaal bij zo’n tocht.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Zo denk ik er ook over, al moesten mijn Peetdochter en Kitty er aan te pas komen om mij weer op het goede spoor te zetten.

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Toch goed dat er mensen zijn die jou kennen en graag willen dat het allemaal goed gaat.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rianne schreef:

    Dat is zeker😊 Er wordt hardop meegedacht!

    Geliked door 1 persoon

 4. Louise Ruskus schreef:

  Heel leuk om te volgen. Fijne Camino☺

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Dank je wel Louise. Leuk dat je mij gaat volgen😊😊

   Like

 5. Ria Van Den Heuvel schreef:

  Mijn hemel, ik moet er niet aan denken… Al die besluiten die je moet nemen.
  Ik hoop dat het de juiste en goede keus wordt🙏

  Geliked door 1 persoon

  1. Rianne schreef:

   Komt allemaal goed hoor. Ik heb er zin in, het is gewoon een werkvakantie😜😜

   Like

   1. Ria Van Den Heuvel schreef:

    Ik heb net op komoot gereageerd naar Flower. En was nieuwsgierig wat zij allemaal meesjouwt….. 9 kg en haar wandelmaatje 8 kg.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rianne schreef:

    Best veel hé… Ik heb een groot lijf en dan zijn mijn kleren groter en ook nog eens zwaarder. Dus om en nabij de 10 kg omdat ik perce mijn wandelrokje van 425 gram mee wil nemen. 😱😱 Zit lekker en veel zakken er in. Het heeft zijn voor en zijn tegens😊😊

    Like

   3. Ria Van Den Heuvel schreef:

    Je doet wat je moet doen meid 👍👌

    Geliked door 1 persoon

   4. Rianne schreef:

    Dat vind ik ook😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s