Unsere Reise… (2)

on

Ik heb heerlijk geslapen en ofschoon het raam open stond, heb ik van het monotone geluid van de koelwagens op het parkeerterrein maar weinig gehoord. Ik ben zoals gewoonlijk bijtijds wakker, en heb ruim 1,5 uur de tijd om aan mijn Blog te werken voordat wij om 09:00 uur gaan ontbijten.

Rond tien uur rijden wij verder, op weg naar ons appartementen hotel in Wernstein am Inn. 3 kilometer verderop staan wij al meteen in een file, die volgens de navigatie 11 minuten duurt, maar waar wij zeker een kwartier stil staan zonder ook maar een meter te bewegen. En de bus van Max stond voor ons…

Omdat wij ruimschoots de tijd hebben voordat wij om 16:00 uur kunnen inchecken, besluiten Natalie en ik om eerst naar de Lidl in Passau te rijden. Wij hebben een appartement in het hotel, en het frühstück verzorgen wij zelf. Dus moeten wij inkopen doen… Naast de inkopen voor het ontbijt, gaat er ook bier, wijn, chips salades en worst mee.

Van muziek maken en luisteren krijg je immers honger en dorst.

Na de lidl besluiten we door de Innenstadt van Passau, en dus binnendoor naar Wernstein am Inn te rijden. Het filmpje geeft enigszins een beeld…

Via mooie weggetjes verlaten wij Duitsland, en rijden wij Oostenrijk binnen. 9 km verderop zijn wij er al. Jan en Ans zijn er al en zitten op het terras van Landhotel Mariënsaule, het hotel waar wij 4 nachten zullen verblijven.

Eerst een etappe biertje en dan inchecken. De appartementen zijn in een bijgebouw aan de achterkant van het hotel. Kamer op derde verdieping… Geen lift!! Een heel gesjouw voordat je alles boven hebt. Met de kamer zijn wij geheel niet tevreden. Het  was zeker niet schoon te noemen. Er is geen kledingkast, en het serviesgoed en glaswerk is er maar voor twee personen, terwijl wij met vieren zijn.

Natalie gaat verhaal halen en even later is zij terug met de eigenaresse en de poets. Een half uur later is de badkamer spik en span. Voor het onbijt morgenvroeg hebben wij een tafeltje van 60 x 60 cm, dat wordt behelpen. Als de poets weg is gaan wij de inrichting drastisch veranderen, want nu kan ik mijn bed alleen maar inkruipen, want die staat onder de schuine kant van de dakkapel.

Ans heeft wilde plannen want die wil boven naar de Burcht. Gelukkig begint het te donderen en worden de plannen veranderd, en gaan we nu een ommetje in de buurt maken op zoek naar een bakkertje. Omdat ik de meest vroege vogel van dit illustere gezelschap ben, ben ik ook met de taak opgezadeld om broodjes te gaan halen.

Wij maken een mooi rondje, bezoeken de kerk, lopen langs de Inn en komen weer voorbij aan ons hotel maar hoe we ook zoeken… geen bakkerij.

Volgens Natalie ligt aan de overkant van de rivier het dorpje Neuburg am Inn, en daar hebben ze een Edeka supermarkt. Dus morgenvroeg wandel ik een tweetal kilometers naar de supermarkt, die alleen maar omhoog gaan zo gauw ik de hangbrug over ben.

Vanavond zijn wij met ons viertjes nog gaan eten in het restaurant. Het is heerlijk zitten op het buiten terras, en het eten smaakt ons voortreffelijk. Een stuk goedkoper dan in Nederland, want waar kun je nog gaan eten voor 104,00 euro met zijn viertjes. Er zijn best veel gasten en het overgrote deel zijn Nederlanders waarvan de meesten morgen doorreizen naar de Redbull Ring om naar de Formule 1 te gaan kijken.

Om half 10 gaan wij naar onze kamer zonder airco, ik hoop dat ik kan slapen want het is erg benauwd boven.

Vol verwachting klopt ons hart want morgen begint Woodstock der Blasmusik.

8 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Jullie maken wat mee … wel leuk die bus van Max!!!

    Wat een ergernis dan na een tijd in de auto zo’n “niet schoon” appartement hé.
    Succes met traplopen.
    Hoop dat vanmorgen je boterham gesmaakt heeft. 😉😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Ja hoor heerlijke boterham 😊

      Like

  2. Robert schreef:

    Keileuk filmpje met Brabants verslaggever die er een keileuk verhaal bij maakt.
    Ge liegt het toch,ha,ha,ha. Donau…Inn….28 graden…..21 graden …..ha,ha…zooo herkenbaar Brabants. Ik hou ervan.

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Ja Robert, gewoon bij mijzelf blijven. Gewoon lekker Brabants 😍

      Geliked door 1 persoon

  3. dianaschuurmans schreef:

    mooie voorbereidingen voor Woodstock, veel plezier gewenst met de komende dagen op unsere reise🎶🥁🪗🎷!!

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Dank je wel Diana. We gaan elkaar zeker tegenkomen in de komende dagen. Jullie ook veel plezier 🎉

      Like

  4. Neeltje schreef:

    Op weg naar de muziek dus! Weer genoeg te beleven.

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Heel veel zelfs😍

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie