Belevenissen van…(3)

Ja daar zijn wij weer, er is genoeg te vertellen als wij met het vrouwtje, Rianne dus… op pad zijn. Saai is ons leventje allerminst zoals Jullie weten. De kilometers vliegen weer onder ons door en Kreun en Ik…Steun dus. hebben het vrouwtje er al menigmaal op geattendeerd, dat zij onze hakken van onze Meindels in de gaten moet houden. Omdat zij naast haar schoenen loopt, slijten die hakken op een abnormale manier af. Wij snappen er niets van… naast haar schoenen lopen en dan de hakken af slijten. Maar goed… Jullie snappen inmiddels wel dat er weinig normaal is aan ons vrouwtje, en dat wij wel vaker rare dingen met haar mee maken. achtergrond-schoen-6

Zou het iets te maken kunnen hebben Kreun, dat zij Linkshandig is. Want daar gaat het ook vaak mis tussen ons… Even een geheugensteuntje voor Jullie, “Kreun is Links en Steun is Rechts…” Jullie begrijpen, dat wij al genoeg aan ons zelf hebben om samen door een deur te kunnen zonder dat wij op Rianne moeten letten.

images

Misschien hebben Jullie ook al gemerkt dat zij zo gezond bezig kan zijn… ze let echt op haar lijntje… eet veel fruit, sommige met huid en haar want dat is gezond zegt ze, hier zitten de meeste vitamientjes…  Brrr, Kreun en ik gruwelen er van en vinden het maar niks, want wie eet er nu een kiwi met schil en al. Rianne dus…. ze haalt er nog wel het stickertje af, dat dan weer wel.

71lpimctCPL._SX466_
kiwis-sungold

Het blijft een rare tante… Doordeweeks let ik op mijn lijntje, maar in het weekend zegt zij dan tegen anderen “Ben ik aan het Worteldieet. Iedereen dan in koor…. WORTELDIEET?? “Ja zegt zij dan… Alles mag, behalve wortelen!!””

lache-varkens

Nou geloof ik niet dat zij nog moet afvallen, want straks op de Camino vliegen de pondjes er af heb ik al menig keer gelezen Steun. En Gé Kreun geloofd, dat Rianne met haar Bourgondische levensstijl af gaat vallen onderweg. Want zij gaat echt niet leven op alleen een Pelgrims menu, zij vind alles lekker. Het zal mij benieuwen Kreun, wij gaan het zien…

Lees maar eens waarom een worteldieet nog niet zo slecht is… Wortel tips

Het verstand komt met de jaren, maar bij Rianne met de kilometer. En daarom Steun, loopt zij elk jaar de 4Daagse van Nijmegen, om haar verstand op te krikken… Al geloof ik dat het dit jaar niet erg gelukt in die vier dagen wandelen. Want dat heb ik je nog niet verteld Steun… Toen Jij op stap was met Silvia, heb ik die rare fratsen van haar alleen moeten verdragen. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar eentje wil ik er toch aan Jou vertellen Steun.

download (1)
duitsland-en-nederland-vlaggetjes-clipart__k28855057

Dat verhaal met die Duitse wandelaar… Zoals je weet kan zij nooit achter iemand anders wandelen, en zwalkt zij van links naar rechts en ziet zij een gaatje dan wringt zij zich, op een nette manier er wel door heen. Een wandelaar kruist haar pad, en ziet hem voor haar lopen. Rianne ziet een blik van herkenning, want deze wandelaar loopt naast zijn schoenen…. Omdat hij iets harder loopt dan Rianne, gaat zij achter hem aan en als zij naast hem loopt zegt zij, “U hebt hetzelfde probleem als ik, U loopt naast Uw schoenen.”

Die goede man bleek haar niet te verstaan, “Was sagen sie?”… “Ich ziehe das zu nast die shue laufst” zei ze in haar beste Duits. ik lag echt in een deuk Steun Hahaha…

Het bleek een Duitser te zijn die voor zijn 30e kruisje liep, en dus echt niet begreep waar Rianne het over had. Ze kreeg wel in de gaten dat deze Duitse wandelaar, geen zin had in een gesprek, en hem ook niet kon bij houden…. en tjuuus, Rianne zwalkte naar links en weg was ze.

chagrijn

Oh ja nog iets Steun… ik ben toch wel blij dat zij altijd zo opgewekt is. Als zij op staat, is het al meteen de vrolijkheid zelve.. dat was vroeger in haar vorig leven wel eens anders.

Dat dit niet voor iedereen geld, maakte Rianne en ik op Dag 2 mee. Om de boel wat op te vrolijken had zij haar JBL-elletje mee genomen, dat is zo’n kleine bluetooth muziekdrager waar zij wandelliedjes op heeft staan. Zij draait die muziek echt niet te hard, maar er liep zo’n chagrijnig mens met een ochtendhumeur, en die moest er natuurlijk weer een opmerking over maken.

stiltewandeling

Over oortjes in doen, en moeten wij daar ook maar van genieten. Ja he hoehoe wakker worden, wij zijn hier wel bij de 4Daagse hoor. Het is hier geen stilte wandeling … Gelukkig werd het door anderen wel gewaardeerd, en zorgde Rianne op de stille momenten voor de entertainment, en dan loopt het een stuk gemakkelijker.

Wij hadden het zo net over gezond bezig zijn, waar wij meer dan eens onze twijfels over hebben. Maar over het volgende hebben wij geen twijfels. Met de 4Daagse heeft ze drie dagen lang, een recept van Dr. Atkins klaar gemaakt. Rianne noemt dit haar “Powermeal.” Of het gezond is Steun weet ik niet, maar het is verrekte lekker en het vult goed. Altijd als wij met haar op reis zijn maakt ze deze Omelet voor onderweg.

ketogenic-omelette-featured-image

Omelet recept van Dr.Atkins

  • 3 eieren
  • 60 ml. room

Kruiden en of zout

Bereiding: Eieren kloppen en dan in de koekenpan. Op laag vuurtje bakken, en als het gestold is keren, en ook nog even bakken.

Sneetje brood beleggen en afdekken met wederom een sneetje brood. That’s All…

Kreun en Steun zeggen, “Doen!!!”

Drie dagen schreven wij hierboven, is zij dan gezond bezig… en dan ineens moeten wij het maar weer slikken, dat zij iets anders maakt. Een Super gezonde boterham met Surinaamse pindakaas met hagelslag… Brrr… Wie vind dat nu lekker, Jaja Rianne dus…

Zo kun je een pot Surinaamse Pindakaas gewoon in de winkel kopen, of wat Rianne ook wel eens doet, gewoon sambal in een pot pindakaas doen, of dit Homemade Surinaamse Pindakaas recept maken. Ze houd van pittig eten, maar wij niet hoor. Kreun en ik houden meer van Bijenwas, gewoon heerlijk uitgesmeerd over onze Meindeltjes. “Dat is pas gezond Rianne.”

famaco-de-labbaye

Want ook wij moeten ons prepareren voor de Camino die komen gaat. En als Rianne het niet doet, dan doen wij het zelf. Onze Meindl’s staan nu bij de Shoeshiners Company voor een compleet nieuw onderwerk. En wij hebben gevraagd of zij ons extra willen verwennen met de Bijenwas. Wij hadden het al aan Rianne gevraagd, maar die kwam weer met zo’n rare tip, dat Kreun en ik ons af vroegen, “Wat moeten wij daar nu weer mee.”  Glimmende Schoenen

over-bananenschillen-zero-waste-en-glimmende-schoenen-1562749861

Het is nu wel een weekje af zien, want wij kunnen nu niet op pad. Want wij met zijn drietjes, zullen weer moeten wennen aan het nieuwe schoeisel. Nog even wat kilometers maken voordat wij aan onze Camino  kunnen beginnen, om hier zonder problemen een dikke 800 km te gaan lopen. Nog 30 daagjes…