Kilometervreter

download

Wat is nou een kilometervreter nu weer… Nou ja ik wandel graag, en dan maak je nu eenmaal kilometers. Niet dat ik veel wandeltochten loop, want dan kun je elk weekend wel op pad, en dan ben je pas een echte kilometervreter. Ik wandel gewoon een drietal keer in de week,  telkens 10 a 15 kilometer, en als je dan op jaarbasis gaat kijken, dan zijn het er toch nog heel veel geworden.

In de Wandelkilometers van 2016 en 2017 kan je zien, dat ik op jaarbasis nog niet zo hoog scoorde. Toen werkte ik nog… In 2018 ben ik met pensioen gegaan, en heb ik de vierdaagse van Nijmegen en Marbella ( Spanje ) gelopen.

2019 stond in het teken van mijn eerste Camino naar Santiago de Compostella lopen. Niet vanaf huis, maar vanuit Zuid Frankrijk. Als voorbereiding op het lopen in de bergen, ben ik 4 dagen in de Duitse Eifel wezen wandelen. En was er de nijmegense Vierdaagse.

2020 wordt weer een ander verhaal. De Nijmegense 4Daagse is een vast gegeven, en dit jaar zal ik ook Camino de Madrid wandelen. Daarnaast zal ik veel gaan wandelen met het Nederlands Genootschap van Sins Jacob Regio Den Bosch is de planning, alsmede vele wandelingen met Camino vriendinnen….

Update: 1 juni 2020…

Van alle bovenstaande plannen komt er in 2020 niets terecht.  De Vierdaagse wordt afgelast; De Camino de Madrid slaan wij minstens een jaar over, en wandelingen met het Genootschap gaan voorlopig ook niet door.

Maar ik ben wel lekker aan het wandelen en maak nu gebruik van de betaalde versie van de Komoot App. Dit schept weer nieuwe mogelijkheden, neem routes op en deel die met anderen.

In september heb ik het Alternatief Peerkepad gelopen wat mijn kilometers in 2020 wat op zal vijzelen.

2021: Het streven is toch wel om 1000 km in een jaar te lopen. Dat moet toch lukken, maar dan moet je niet net als ik van een ladder vallen, Daardoor heb ik zes weken niet kunnen wandelen, en moet ik het aantal kilometers voor een wandeling weer opbouwen. Ik schrijf dit op 16 juni en de stand tot nu toe is 500 km.

Die 1000 ga ik wel halen, want ik ga in augustus het Marskramerpad lopen, en dat is ook weer 372 km erbij. Totaal zijn het er 1276 km geworden.

2022: Op naar de 1000 maar weer, De plannen voor dit jaar zijn het Krijtlandpad… En ik maak een begin om het Kloosterpad te gaan lopen. Leuke vooruitzichten dus!! Als ik de balans op maak in december om ik net aan de 1100 km. Met Ons Kloosterpad ben ik op de helft, en ga ik daar in 2023 mee verder. In juli liep ik een zware 3Daagse van Nijmegen. In oktober liep ik een 2Daagse met een vriendin.

2023: Dit jaar wil ik tussendoor Ons Kloosterpad af maken. In april ga ik op pad voor de Camino Madrid. Start in Madrid en loop via Sahagún naar Ponferrada een afstand van om en nabij 470km. Ik loop geen 4Daagse dit jaar, maar wil wel met een vriendin starten met het Pieterpad. Wij lopen dan vijf dagen van zuid naar noord. In oktober met een vriendin weer een 2Daagse.

Dus plannen genoeg… nu maar afwachten wat het daadwerkelijk gaat worden…