Van Sint Maarten naar Heiliglandstichting Okt. 2021

Wat is het hebben van Komoot een zalig gegeven. Voor het volgen van wandelingen van andere Komoot gebruikers is het ideaal. En voor mij die graag haar wandelingen zelf maakt, kan ik mij geen betere routeplanner bedenken.

Zo heb ik deze wandeling gemaakt met het idee, om met het Openbaar vervoer naar het start-en eindpunt te reizen. En wat een mooie dag heb ik er voor uitgekozen met temperaturen van tegen de 20 graden.

De plannen lagen er voor de zaterdag maar als mijn lief tegen mij zegt, “waarom ga je niet op vrijdag want dan wordt het mooi weer.” Dan weet ik genoeg… dus heb ik er voor gezorgd dat de interieurverzorgster klaar is met haar werk voor deze week.

Het is 29 oktober 2021: Om 07:20 uur vertrekt precies op tijd de trein naar Nijmegen, waarna Lijn 2 mij naar de Sint Maartens kliniek brengt.

Hier begint mijn route, maar met een zelf verzonnen route is het afwachten of het allemaal klopt wat ik bedacht heb. En zo gaat het al na 100 meter mis want ik kan niet overlangs het terrein van de Sint Maartens kliniek, en sla ik wat eerder af naar de berkenlaan.

Van hier klopt het verder allemaal, loop nog ergens verkeerd maar het is en blijft een mooi stijgend bospad, gelegen tussen twee hoge wallen. En wat mooi is moet je niet veranderen vind ik.

Ik kruis regelmatig het Grote Rivierenpad, dan weer de Walk of Wisdom, de N70 en later ook nog het Romeins Limespad. Soms volg ik een gedeelte van deze routes, om via mijn uitgezette route richting Heiligland Stichting te wandelen.

Het is een mooie route met vooral in de eerste kilometers wat klimwerk zoals je hier kunt verwachten. Het zijn geen zware klimpartijen en dat is ook wel fijn, maar echt vlak is het hier niet.

Paddenstoelen… Je zou ze toch verwachten hier. Neeltje had mooie foto’s bij haar laatste wandeling. En Enny op Komoot ook al prachtige Paddenstoelen, “je moet beter rondkijken zeggen ze dan.” Maar hoe ik ook kijk… Nee hoor geen rood met witte stippen, en dat terwijl ik toch liedjes zing over ‘Kabouter Spillebeen’.

Geen paddenstoelen maar wel prachtig kleurende bomen, en bospaden die vol liggen met blad waar je doorheen kunt struinen.

Er is vandaag een warme dag beloofd, maar omdat ik al vroeg op pad ga merk ik daar maar weinig van. En zo houd ik mijn vest zowat de hele wandeling aan, want er staat ook nog eens een straffe frisse wind. In het bos valt het wel mee, maar daar waar de wind vrij spel heeft ga ik echt niet zitten pauzeren.

Pas als ik zowat aan het eind ben van mijn wandeling, staat daar enigszins in de luwte een picknick bank. Tijd voor een laatste pauze maar het vest gaan niet uit. Ik probeer nog een selfie te maken maar het gaat mij niet goed af vandaag, dus die houden Jullie maar tegoed van mij.

Mijn route eindigt bij de bushalte aan de Sionsweg in Heiligland stichting. Met de bus van Lijn 5 reis ik terug naar het station in Nijmegen en ben om half twee weer thuis.

De Link op Komoot: https://www.komoot.nl/tour/541686346?ref=wtd