Krijtlandpad Dag nul…

De komende vijf dagen ga ik samen met Natalie het Krijtlandpad wandelen, een rondreis door het uiterste zuiden van ons land. Wij doen onze wandelschoenen aan en hangen onze rugzak om. Wij zijn er klaar voor en hebben onze trainingskilometers er op zitten.

Voor dat het zo ver is moet ik vanmorgen er nog even zijn voor mijn stagiaires. Niet dat ik er zin in heb, maar sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren en dit is er een van. Om 11:00 uur ben ik al weer thuis voor de koffie met Kitty.

Daarna nog wat relaxen en mijn tassen inpakken… Normaal ga ik bij een meerdaagse wandeltocht altijd met een 35 liter backpack op pad. Hier zit dan mijn hele hebben en houden in, en daar zal ik het mee moeten doen.

Maar nu gaat er veel meer mee, zoals een klein koffertje, een 25 liter dag rugzak, mijn laptop, een boodschappentas met… een doos wijn, chips, kaasjes en ik heb gisteravond nog acht empanadas gevuld met pittig gehakt gebakken, om mee te nemen. Pfff, waarschijnlijk ben ik beslist nog wel wat vergeten. Maar in Limburg hebben ze gelukkig ook winkels voor het geval dat wij iets tekort mochten komen.

Natalie haalt mij rond 17:00 uur op, zij heeft nog moeten werken vandaag. Zij rijd ook nog even langs de Subway voor een broodje… en dan kunnen wij op weg naar het Limburgse Aalbeek, 137 kilometer verderop volgens de navigatie Miep.

De reis verliep voorspoedig, ook al gaf de route informatie aan dat het door een ongeluk op de A2, het 38 minuten langer ging duren. Maar voordat wij daar waren was de file al opgelost.

Na de rondleiding gaan wij ons eerst even installeren. Daarna is het tijd voor koffie, subway broodjes en de zelf gebakken empanadas. Het nespresso apparaat zorgt voor waterige koffie, iets is er niet goed… maar wat dat weten wij ook niet. Dat vragen wij morgenvroeg wel aan Peter.

Hier verblijven wij vijf nachten, en van hieruit vertrekken wij iedere dag voor een etappe van het Krijtlandpad.

Maar niet getreurd want wij kunnen ook nog filterkoffie zetten. En dan is het tijd om aan dit Blog te beginnen. Het is heerlijk toeven hier nadat ik de pellet kachel heb aan gemaakt.

Straks nog een heerlijk wijntje en gaan wij richting Dag 1 van Het Krijtlandpad.

Tot morgen….