Woodstock der Blasmusik… Dag 1

on

Na een heerlijk ontbijt is het opruimen, en gaan Jan en Ans en Natalie een stukje wandelen. Ik heb mijn portie al gehad vanmorgen dus ik lig even op bed aan dit Blog te werken. Over een uurtje en dat is om 12:00 uur rijden wij naar het festivalterrein 30 km verderop.

Zoals bij elk festival of treffen ligt het parkeerterrein een eind van de festival locatie, en hier is dat niet anders. Parkeren bij de Tages besucher, en dan op weg naar het festival. Als we al een paar honderd meter gewandeld hebben vraagt Jan zich af of ie zijn raampje wel dicht heeft gedaan. Dus Jan weer terug en wij zoeken een schaduwplekje op.

Natuurlijk is het raampje dicht, en lopen wij verder richting het incheck gebeuren voor de Dag bezoekers.

Even het ticket laten scannen en dan krijg ik mijn bandje. Daar zit een chip in en daar kan ik alles cashloos mee betalen. 150 euro heb ik twee weken geleden er al op gezet, dat zal voor een eerste dag toch wel genoeg zijn. Als wij allemaal gechipt zijn kunnen wij op pad.

En dan lopen wij wat onwennig het festival terrein op. We hebben een plattegrond gekregen en daar proberen wij wat wijs uit te worden. Daar staan ook de podiums op waar muziek gemaakt wordt, en wij stappen de eerste de beste binnen waar muziek gemaakt wordt. Dat is bij de Tanzl Gstanzl tent. Hier treden over het algemeen de Blaaskapellen uit Oostenrijk met traditionele muziek op.

We komen net binnen als de Inntaler musikanten aan het spelen zijn. Samen met Jan ga ik 4 biertjes van een halve liter halen. Voor de beker betaal je pfand (statiegeld), en zo reken ik met mijn chip eventjes €35,00 af.

En zo begint onze eerste dag van Woodstock der Blasmusik. Eigenlijk is het de hele dag hetzelfde concept… Wandelen, luisteren, biertje of spritz, wandelen, fast-food. Wandelen…. en dan Repeat repeat

De muziektenten of podiums die wij vandaag bezochten… Tanzl Gstanzl, Woodstock Stadel, Allerhand Hand, Main Stage en Kraut Ruamb.

Je kan zien dat de Blaasmuziek hier echt leeft, gezien de vele jeugdige mensen die naar dit festival komen. Er wordt uit volle borst meegezongen, en wij staan met de mond vol tanden. Darom heb ik de tekst van het refrein van ‘Mijn Tirolerland’ opgezocht, zodat ik het morgen mee kan zingen.

Du bist das Land, dem ich die Treue halte
Weil du so schön bist mein Tiroler Land
Du bist das Land, dem ich die Treue halte
Weil du so schön bist mein Tiroler Land

Veel mooie luister muziek van o. a. South Brass, maar die er uit sprongen waren Saxs Royal die er echt een feestje van deden maken.

Sax Royal

En dan als klapstuk, een band uit New South Wales Australia de ‘Hot Potato Band’. Wauw wauw wauw wat een energie.

Ik zat er zo rond 22:00 uur een beetje doorheen, van mij mochten we wel naar huis gaan. Maar met de Hot Potato was het ineens weer over, en begon het feestje pas.

Hot Potato Band

We hebben het niet helemaal afgeluisterd, maar het was gewoon tijd om te gaan. Om 23:23 uur werp ik nog een laatste blik op het reuzenrad, en wandelen wij weer terug naar P1 waar onze auto staat.

Om half twee lig ik weer in mijn nestje en val als een blok in slaap.

Op naar Dag 2

9 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Wat een happening!! Kan me indenken dat dit genieten is.

    Had je nou eigenlijk ook nog in dat Reuzenrad gewild.😉😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Jaja vanmiddag in geweest. Nu staan we te genieten van alles om ons heen👀

      Geliked door 1 persoon

  2. Neeltje schreef:

    geniet nog naar lekker.😘😘

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Dank je😅😊

      Geliked door 1 persoon

  3. riavdhw schreef:

    hoe hou je dat vol😳

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      Doorademen en repeat😀

      Like

  4. Neeltje schreef:

    Prijzig pilsje, al is het dan wel een halve liter. Ik zeg proost!

    Geliked door 1 persoon

    1. Rianne schreef:

      2 euro statiegeld op een beker, dat zijn er al 8. hier zie je ook geen bekers slingeren

      Geliked door 1 persoon

  5. Neeltje schreef:

    Dat is dan weer keurig!

    Like

Plaats een reactie