Samenvatting 2006-2009

In maart 2006 heb ik hulp gezocht bij een psychologe die gespecialiseerd was in de Genderproblematiek.
Bij mij duurde het hele proces 3,5 jaar, wat misschien in 2,5 jaar afgerond had kunnen zijn.
Maar die 3,5 jaar was een bewuste keuze, omdat ik Kitty de kans wilde geven om mij bij te benen. Want op het moment dat je voor jezelf hebt gekozen, wil je als een haas vooruit, en ik heb ondervonden dat dit voor velen, en dus ook voor Kitty te snel was.
Daarom had ik in overleg met Genderpsychologe Tanja van Hengel, gekozen voor een andere weg die misschien wat meer tijd koste, maar wel er voor kon zorgen dat ik met Kitty verder kon in mijn proces. En dat is gelukt want zij staat nog steeds aan mijn zijde.
Het heeft ons beiden bloed zweet en tranen, vooral veel tranen gekost, maar toch vinden wij dat het de moeite waard was om het zo te doen.

0

Op het moment dat ik zeker wist dat ik verder wilde, en Kitty dus eindelijk zekerheid had (na dat eeuwige getreuzel van mij ), kreeg ik eindelijk Groen licht van Tanja van Hengel.
Op 29 februari 2008 ben ik begonnen met de hormonenbehandeling, die voor de vervrouwelijking moest gaan zorgen, en als ik terug kijk naar oude foto’s is dat heel goed gelukt.
Op mijn verjaardag 8-8-2008, ging mijn RLE in die 12 maanden duurde. Een periode waarin ik moest laten zien, dat ik het aan kon om als vrouw door het leven te gaan.
Na die 12 maanden, kreeg ik van Tanja van Hengel de verklaring dat dit goed gelukt was.
En die verklaring moest ik overleggen bij Dr. Marijke De Cat te Brussel, alvorens zij tot mijn geslachtsaanpassende operatie kon overgaan.Ook in het alternatieve circuit wordt volgens de internationale Standards Of Care 6e editie gewerkt.Op 23 oktober was ik zo ver dat ik in Brussel mijn operatie kon ondergaan, en wat voor mij een wens was die ik in mijn diepste gedachten, mijn gehele leven bij mij heb gedragen.
Ik ben tevreden met het resultaat, en ben 3,5 jaar na aanvang van mijn transitie een gelukkige vrouw geworden met een Big Smile on Her Face.

“Hou van de mensen zoals ze zijn; er bestaan geen anderen.”

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Kippenvel … bewondering … knap dat je hier zo open over bent. Mooi om te mogen lezen.

    Like

  2. Rikit schreef:

    Neeltje… Je bent mij voor. Ik heb je net een email gestuurd, waarin ik vraag of je dit even wilde lezen!. Het beschrijft in het kort waarom ik voor de weg van het alternatieve circuit heb gekozen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s