Zo ziet onze Tapas avond er uit

Ruim van te voren hebben wij onze keuze al gemaakt, wat er op deze avond voor tapas op tafel komen. Wij zorgen dat wij de lijstjes hebben klaar liggen waar alles op staat. 

  • 1 Wat gaan wij maken.
  • 2 Boodschappenlijstje
  • 3 Een receptenlijst
  • 4 Een lijstje met de oven temperaturen

De dag er voor beginnen wij met de bewerkelijkste recepten, die gerust eerder klaar gemaakt kunnen worden. Als wij een tapas avond organiseren, trekken wij daar 4 a 5 uur voor uit. Wij beginnen altijd met een koude ronde.

Voordat de gasten komen is de tafel al gedekt, en staat er brood met ailloli, olijven, stukjes chorizoworst, kaas, en bladerdeegflapjes gevuld met tonijn en bladerdeegflapjes gevuld met chorizo op tafel. Wat ook lekker is, dun gesneden chorizo gevuld met cabrales ( Spaanse schimmelkaas ). Daarnaast ook nog het stokbrood besmeerd met tonijnsalade met een reepje ansjovis, en het stokbrood met zalm en ei, en als laatste roggebrood met paté en een toef van appel-perenstroop. Smullen maar. Dit kan natuurlijk variëren, maar dit is globaal de koude ronde bij ons. Het is de bedoeling dat je overal een voor een van proeft, want als je alles op je bord zou scheppen, zit je natuurlijk al meteen helemaal vol.

Als de gasten er zijn, is het raadzaam om niet aan de koffie met gebak te gaan, maar direct een aperitief te schenken als binnen komer. Ik denk dat Jullie weten waarom.

Als de gasten nog zitten te tafelen, begin ik alvast met het voorbereiden van de warme ronde.

Daar trek ik 45 minuten vooruit, en ik begin met de Patatas Bravas die circa 45 minuten in de oven gaan, en die is voor verwarmd op 200 graden. Op 20 minuten voor het einde gaan de gevulde champignons in de oven, op 15 minuten de Spaanse gehaktballetjes. Op 10 minuten voor het einde van de oventijd, de Dadels met spek, en de kipspiesjes, en de Spaanse tortilla die maar even verwarmd hoeft te worden. Al deze gerechten zijn van te voren bereid, en kunnen zo in de oven. Gelukkig heb ik er daar twee van, dus kom ik niet in de problemen dat ik er geen plaats voor heb.

Zoals ik het doe, zorgt er voor dat alles op tijd klaar is. In de laatste 5 minuten maak ik op het fornuis, de Gamba’s met knoflook klaar wat maar een korte bereiding tijd vergt. Dan wordt alles tegelijkertijd in Spaanse aardewerkschaaltjes opgediend, en is het smullen geblazen. Daarnaast zet ik veel stokbrood op tafel om heerlijk te dippen. 

Het belangrijke van dit verhaal. Trek er genoeg tijd voor uit, zowel de voorbereiding als op de avond zelf.

Een paar recepten zet ik hier boven neer bij “Mijn Koken”. Eet smakelijk, en ik hoor wel of het heeft gesmaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s