Handig om mee te nemen…

on

Een jaar of drie geleden hebben wij een Cobb aangeschaft. Wij hadden zo’n ding gezien bij kennissen in Portugal. Als zij na hun werk nog even naar het strand gingen, dan namen ze een picknickmand, de Cobb en een fles wijn mee.

Het is een handige barbecue, die in een draagtas gemakkelijk te vervoeren is. Ik zag dat natuurlijk helemaal zitten… Gewoon onderweg zijn en als je een mooi plekje gevonden hebt, heerlijk genieten van een picknick met de barbecue er bij.

Tot nu toe is dat picknicken nog steeds niet gebeurt, maar hebben wij hem wel meegenomen op een kampeer vakantie met de tent.

Eergisteren had ik zin om te barbecuen… Even kijken wat er in huis is, niet te moeilijk doen. Vlees, champignons en zoete-aardappel hebben wij altijd in huis. Wijn is altijd op voorraad. Ik hoefde alleen nog maar een salade te maken…

IMG_20200508_182349

Nog even over de Cobb…

Een ideaal ding dus, niet goedkoop maar handig om mee te nemen. Met allerlei accessoires er bij, kun je er zelfs een pizza op bakken, een hele kip op braden, vis op roken, op wokken. En ook gemakkelijk… hij brand binnen 3 minuten als je een Cobble-stone gebruikt. Even een aansteker er aan houden… en Ja hoor hij is aan.

Met één Cobble-stone kun je twee uurtjes barbecuen, maar denk je binnen een uurtje klaar te zijn, dan kun je beter houtskool gebruiken want daar zijn die stones te duur voor.

Wat ook fijn is… Hij heeft een koele buitenkant, zodat je hem gewoon kunt verplaatsen als hij aan is.

Vandaag krijgen wij voor het eerst in twee maanden weer bezoek. Met in achtneming van de 1,5 meter moet dat kunnen, vind ik. Voor het eerst weer bezoek… Jippie, dat moet gevierd worden en daarom hebben wij gevraagd of zij vanavond blijven eten.

Dan zijn wij met vieren, en gebruiken dan onze buitenkeuken, dat is wat handiger. Maar met ons tweetjes de Cobb… hij is overal gemakkelijk mee naar toe te nemen.

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Het ultieme bourgondisch genieten … ga er eens even op googelen. Hij lijkt me ideaal … beter dan dat enge wankele elektrische ding dat ik nu heb. Ga ook maar een flesje wijn halen😂😂.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Het is ideaal Neeltje en je kunt er ook vis op roken. Op You tube staan er leuke filmpjes over.. Ik schreef… de buitenkeuken vandaag, maar ik ga toch voor de Cobb. Gewoon midden op tafel, dan kan iedereen z’n dingetje doen. Anders ben ik weer de sigaar, en sta ik te bakken.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    😂😂

    Like

   2. Neeltje schreef:

    Dat midden op tafel is knus en gezellig.

    Like

 2. Neeltje schreef:

  En … eet smakelijk trouwens.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel!!

   Like

 3. Neeltje schreef:

  Veel plezier en eet smakelijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. henico1958 schreef:

  Dat is zeker gezellig!🥳🌹

  Like

  1. Rikit schreef:

   Gisteren heerlijk met z’n viertjes rond de tafel. Vandaag met z’n tweetjes want er is veel over!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s