Casa Sereno Portugal…

Vandaag kom ik bovenstaand filmpje tegen van  een vakantie paradijsje in de Algarve van Portugal. In 2015 en 2016 waren wij hier te gast maar zijn nu al weer plannen aan het maken om daar nog eens terug te keren.

KF0_3057a

Het ligt in Benagil in the middle of nowhere, Voor Kitty en mij ideaal want daar houden wij van. Geef ons maar een hutje op de hei, maar dat terzijde. En Casa Sereno is allerminst een hutje… Om er te komen moet je wel een auto huren, maar ook dat is via de eigenaren te regelen.

Ik wil Jullie graag laten zien dat het echt de moeite waard is, om hier een keer naar toe te gaan. In Casa Sereno wonen Kees & Karin, de eigenaren van dit unieke paradijs. Zij wonen in het midden van het huis, en zowel links als rechts onder en boven, zijn luxe en prachtig ingerichte appartementen die verhuurd worden.

Zij doen er alles aan doen om het naar je zin te maken. Het is een paradijs daar als je van rust houd. Kitty en ik konden elke ochtend genieten van een door Karin gemaakt ontbijt, wat je meer kon bestempelen als een proeverij van allerlei heerlijkheden. Een maal in de week op woensdag kookt Karin voor haar gasten.

De vier appartementen zijn heel compleet ingericht, je pakt nergens op mis, dat hebben wij nog maar zelden mee gemaakt. Wij zijn al op vele plaatsen geweest, maar de warmte die Casa Sereno uit straalt is er een die ons nog lang zal heugen.

Hieronder een diashow van onze vakantie in 2015.

Hoogtepunten van deze vakantie, was zeker wel het bezoek aan de Grotten van Benagil .

Portugal 2015 151

Of als je van de zee houd varen met de Santa Bernarda. Wij gingen vanuit Portimâo 8 uur varen met een heus piratenschip voor een BBQ Cruise . Er was plaats voor 60 personen maar waren maar met 11 passagiers. Met twee kleinen sloepen werden de grotten bezocht. Daarna was er op een strand een barbecue, en aan het eind van de dag werden de zeilen gehesen en gingen wij de oceaan op. Een geweldig gevoel als je zeilend op de voorplecht zit.

Portugal 2015 107

En natuurlijk hoort een bezoek aan CABO DE SÃO VICENTE er bij.

In de buurt van het plaatsje Sagres ligt misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende plek van de Algarve: de Cabo de São Vicente (kaap Sint-Vincent). Dit is namelijk het meest zuidwestelijke punt van Europa. Voordat men erachter kwam dat de aarde rond was, dachten ze dat dit het einde van de wereld was. Het is niet zo zeer de schoonheid van de site wat veel bezoekers trekt. Eerder de gedachte achter de plek. Je moet toch even aan het einde van de wereld geweest zijn.

Portugal 2015 077

Bovenop meters hoge kliffen staat een vuurtoren die ook te bezoeken is (behalve op maandagen en feestdagen). Dit was vroeger een fort. Je ziet vanaf de vuurtoren de kuststroken van het westelijke en het zuidelijke deel van de Algarve. Zowel links als rechts van de vuurtoren kun je wat rondwandelen langs de kliffen. In het voorjaar staan de planten op het rotsplateau in bloei wat de site nog mooier maakt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Wat ongelooflijk mooi. Dat jullie terug willen snap ik.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s