LAW’S…

Hoe vaak ben je niet aan het wandelen en zie je van die wit/rode plaatjes, soms gewoon vierkant en soms in de vorm van een pijl. Het kan niet missen of je stond dan op een van de 23 Lange-Afstand-Wandelpaden afgekort LAW die Nederland rijk is.

Het is een wandelroute die minstens 150 kilometer lang is en door Nederland loopt. Volgens Stichting Wandelnet zijn er 23 LAW’s die samen een afstand hebben van 7500 kilometer. 

LAW’s, de Lange Afstand Wandelpaden, verbinden kriskras door Nederland onze mooiste stukjes natuur. Nederland telt dus drieëntwintig van die paden. Ze voeren door bos, hei, rivierlandschappen, duinen, polders, maar ook door historische steden.

Naast de Lange Afstand Wandelpaden heb je ook nog een 19-tal Streekpaden geel/rode markering. Een Streekpad is een rondwandeling die binnen één regio blijft. De lengte varieert van 80 tot 350 km.

Een mooi overzicht van de LAW en Streekpaden vind je hier LAW paden index.

Streekpaden zijn in twee richtingen bewegwijzerd met een geel-rode markering. De etappes zijn te downloaden via deze Streekpaden site of via de app van Wandelnet. Er zijn inmiddels 19 Streekpaden die samen een netwerk vormen van ca. 4000 km.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Fantastische uitvinding toch!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nu ik voorlopig toch niet naar Spanje kan om te wandelen, is dit voor mij een uitkomst.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s