Als een film…

Trekt mijn onfortuinlijke val Engeltje op mijn schouder… van vorige week dinsdag aan mij voorbij. Elke dag weer probeer ik de film langzaam af te spoelen, en te kijken wat er nu precies gebeurd is. Maar het lukt mij maar niet om dit in detail te zien, het ging ook zo snel dat de radertje in mijn hoofd het niet bij konden houden.

Als mijn val verfilmt zou worden, zou het een film worden wat louter gebaseerd zou zijn op vermoedens hoe het gebeurt zou kunnen zijn.

Wat ik wel weet dat mijn ladder niet zo schuin stond als in onderstaand filmpje. Klik op de Link voor het filmpje…. Ps. Het kan als schokkend worden ervaren.

https://www.hln.be/video/kanalen/actua~c443/series/nieuws-video~s1966/man-glijdt-weg-met-ladder-en-maakt-pijnlijke-val~p172320

Mijn trap stond dus meer rechtop, en kon gelukkig niet verder naar achteren schuiven dan ca. 1.0 meter. Met mijn voeten stond ik zeker op +3.0 meter. Tijdens het onderuit schuiven sta ik nog op de ladder, en toen hij tot stilstand kwam, ben ik gevallen. Maar hoe dan… en hoe kan het dat ik er niets aan over heb gehouden… het hoe en waarom spookt maar door mijn hoofd.

Nou ja niets er aan over gehouden moet ik niet zeggen, want op diverse plekken is er wel het een en ander gekneusd. Maar ik bedoel… Niets gebroken, terwijl een kennis van mij door een val van een steiger op twee meter hoogte, blijvend invalide is geraakt.

Het zal nog wel even duren voordat ik dit van mij af kan zetten. Een ding weet ik zeker… want door schade en schande wordt je wijs… Soms moet je accepteren dat bepaalde dingen nooit meer worden zoals ze waren…. Ik ga nooit meer op een ladder.

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat akelig toch. Vooral ook dat het zo rond blijft spoken in je hoofd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Misschien dat het gevoel verdwijnt als de wonden geheeld zijn en ik geen pijn meer heb.

   Like

 2. LOLA♥CHAMPAGNE schreef:

  Wat erg, maar al bij al niets gebroken dus dat is veel waard!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat ik niets gebroken heb is echt een wonder,

   Like

   1. LOLA♥CHAMPAGNE schreef:

    Echt wel!!!

    Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Dit zal je waarschijnlijk nog een tijdje blijven volgen. Hou je haaks meis.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Ellen😘

   Geliked door 1 persoon

  2. Jolanda schreef:

   Het alom bekende,ja maar en wat als?
   Heel vervelend terwijl je juist blij bent dat het goed is afgelopen.
   Ze zeggen wel eens.
   Niks in de wereld kan je zoveel zorgen geven dan je eigen gedachtes😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Rikit schreef:

    Daar heb je helemaal gelijk in. Als je die nou eens kon uitzetten… Dan had mijn hele leven er heel anders uitgezien😊

    Like

 4. Rikit schreef:

  Dus wonderen bestaan nog😊😘

  Like

  1. Ria van den Heuvel schreef:

   Iedereen heeft een engeltje op z’n schouder om het leven wat makkelijker te maken. Maar wat gebeuren moet, gebeurt toch. Tis alleen de manier waarop.
   Sterkte, beterschap en veel liefs!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Rikit schreef:

    Dank je wel Ria, Lief dat je hier op mijn Blog reageert. Ze waken gelukkig goed over mij heb ik al meerdere keren ervaren, ik ben er zuinig op. Nu maar hopen dat ik goed herstel, en we weer op pad kunnen, want wandelen is het mooiste wat er is.😘😘

    Like

 5. Neeltje schreef:

  De verwerking van de schrik, dat kost tijd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat denk ik ook…. Misschien als alle wonden gelikt zijn en ik er geen rare dingen aan over heb gehouden, dat ik het dan achter mij kan laten!!

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Dat is heel goed mogelijk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s