Koffiedik kijken

Hoe vaak wordt dit niet gezegd, en sta je er niet bij stil wat er bedoeld wordt. De kantine juffrouw bij ons op het werk, ging gisterenavond naar een vrouwtje dat koffiedik kan lezen. Ik zei nog tegen haar, “moet je dan je eigen Senseo-padje mee nemen?” Nee hoor zei ze, je krijgt bij haar een kopje koffie te drinken waar je in feite alleen maar een beetje van hoeft te nippen. Daarna bestudeerd zij de achter gebleven koffie drab.

Nieuwsgierig als ik ben, ging ik maar weer eens Googleloeren. Daar staat inderdaad het begrip koffiedik kijken in de algemene zin zoals het vaak bedoeld wordt. Maar er worden ook mensen genoemd ( meestal paragnosten ), die de drab bestuderen in de koffie. Op deze manier kan hij of zij, je het een en ander vertellen over je verleden heden en toekomst. Heel bijzonder vind ik dat. Is het bijgeloof, en zit er een bron van waarheid in, vind ik een goede vraag.

Het is sowieso heel verrassend dat iemand die niets van je af weet, het een en ander over jou weet wat zij eigenlijk niet kan weten. De kantine juffrouw ging in ieder geval met een tevreden gevoel weer naar huis. En als zij er een fijn gevoel bij heeft, is het goed vind ik, en is een kopje koffie € 20,00 meer dan waard.

Misschien laat ik mijn koffiedik ook maar eens lezen, ik ben toch wel benieuwd wat daar allemaal uit komt…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s