Stoppen met werken

Diegene die mij kennen en die mij al wat langer volgen, weten dat ik inmiddels al 38 jaar bij mijn werkgever Kaal Masten werk. Komende zaterdag 16 april is het zo ver, 38 jaren wat een tijd, en als ik gezond blijf moeten de veertig ook wel haalbaar zijn..Ik zou de eerste zijn die op dit bedrijf dat gaat halen. Dus ik ga er voor en met mijn enthousiasme gaat dat zeker lukken. Ik ga nog elke dag met plezier naar mijn werk, al heb ik het thuis ook goed naar mijn zin hoor. Ik zal mij tenminste niet vervelen als ik over een viertal jaren ga stoppen met werken.

STOPPEN? Ja mag het? Na 42 jaar bij dezelfde baas, en daarvoor nog 3 jaartjes bij mijn 1e werkgever. Maar goed, zo ver is het nog niet en nu wil mijn baas hebben, dat ik mijn kennis overbreng op mijn collega’s uit mijn team. Zodat zij mijn toko kunnen overnemen als ik straks stop met werken. Nu is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik werk immers al sinds 2000 met deze Laser, en heb mijn ervaring in de praktijk opgedaan. Daarnaast ben ik 3 weken bij Trumpf op cursus geweest in Ditzingen ( Dld ), en nog een CNC-cursus gevolgd van enkele weken. Een machine bedienen kun je in de praktijk leren, maar voor het fijne ervan zal je toch op cursus moeten. 3 weken cursus in het buitenland? Nee, daar hebben ze geen zin in. CNC-cursus s’avonds? Nee, daar heb ik geen zin in. Kan dat niet overdag in de baas zijn tijd…. Met andere woorden, Zij hebben er geen zin in in.

En dan moet ik met al mijn enthousiasme hun iets leren? Daar heb ik dus geen zin in.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s