Tante Pietje

Afgelopen zaterdag hadden wij het jaarlijkse familie-uitje, wat deze keer door een van mijn broers werd georganiseerd.

Dat gaat naar Den Bosch toe zoete lieve Gerritje Dat gaat naar Den Bosch toe zoete lieve meid.

Wie zal dat betalen zoete lieve Gerritje Wie zal dat betalen zoete lieve meid. 

Jullie raden het al “Wij gingen naar Den Bosch toe”.  Kitty had de hele week al bronchitis, en was zaterdag nog niet opgeknapt, eerder het tegendeel. Dus jammer genoeg kon zij er niet bij zijn. Met de auto naar het Transferium De Pettelaar in Den Bosch. “Wat is dat gemakkelijk zeg, dicht bij de snelweg parkeren, kaartje kopen voor € 2,-, en voor die 2 euries staat je auto veilig geparkeerd en krijg je ook nog eens een buskaartje voor 4 personen, vandaar met de bus naar de parade zowat het centrum van de stad. Dat gaan wij nog vaker doen op deze manier. Om 13.00 uur werden wij verwacht bij Hotel Centraal op de markt, voor een kopje koffie en de welbekende Bossche Bol. Wij waren er nog maar net, en er kwam al een verrassing binnen in de vorm van het Bossche Gilde. Een groot bont gezelschap met trommelaars, blazers, vendeliers en schutters. Zij kwamen dan wel niet voor ons, maar het was een aangenaam muzikaal intermezzo.  

Toen moesten wij ons begeven naar het startpunt voor een rondvaart op de binnendieze. http://nl.wikipedia.org/wiki/Binnendieze In mijn jeugd was de binnendieze niet meer dan een stinkend open riool, dat ze toen wilden dempen. Gelukkig is dit nooit gebeurd, en is men in 1973 met de restauratie begonnen. Nu zijn er een drietal mooie tochten te maken, die dat meer dan waard zijn. Wij hebben de historische tocht gevaren. Zeker als je net als ik de stad goed kent, is het heel verrassend om daar te varen met de wetenschap, dat je aan de achterkant van de huizen door de Dieze vaart, net onder het maaiveld zal ik maar zeggen. Het is er zo stil, terwijl een paar meter hoger het verkeer voorbij raast. Heel bijzonder…  

Na deze mooie tocht hebben wij geprobeerd een terrasje te pikken. Ik zeg geprobeerd, want het was zo druk dat wij met 9 personen er niet meer bij konden. Na het borrelen werden wij om 17.30 uur verwacht bij Tante Pietje. “Een restaurant, dat wij ook al kenden uit de Gemeente Uden. Vroeger 2 zusterbedrijven, nu is de enige verwantschap de naam nog, en dat je in beiden restaurants heel goed kan eten. Maar er is een een nieuwe trend, waar ik niet blij mee ben. Tegenwoordig vragen ze hoe lang je denkt te blijven. Nee, eigenlijk zeg ik het verkeerd. Zij zeggen 2,5 uur is genoeg om te tafelen. Voor sommigen zal dit genoeg zijn, maar ik wil tussen de gangen door wel een lekker glaasje wijn drinken. Dit alles is niet mogelijk…

17.30 uur: aanwezig

18.00 uur: voorgerecht

18.30 uur: hoofdgerecht

19.00 uur: nagerecht

19.30 uur: stonden wij weer buiten

Geen tijd om nog na te borrelen. Het is eerder een snelle hap….en dat is niet mijn ding.

20.00 uur: waarschijnlijk nieuwe mensen aan tafel

Hoe schrik je klanten af? Ga zo door zou ik zeggen.

Dat het een nieuwe trend is blijkt wel, want op 29 april ga ik uit eten bij Koozie in Oss. Een nieuw restaurant met dezelfde formule. “Hoe lang denkt U te blijven”?

Hier mogen wij verblijven van 19.00 – 21.00 uur. Erg weinig voor een familiediner. Ik heb het niet georganiseerd, maar hier zou ik dus nooit naar toe gaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s