Zonder Pit

on

Van de week at ik een mandarijn,  waar bij een jeugdtrauma van mij weer de  kop op stak. Een trauma waar ik zo langzamerhand vanaf  begon te komen. Ik kan mij herinneren dat toen ik klein was, ik heel bang was voor alle fruit waar pit in zat. Ik wist dat er in fruit pitten of zaadjes konden zitten. Deze kon je in de grond stoppen, en dan groeiden er plantjes uit. Maar ik had ooms in de familie, die mij probeerden wijs te maken, dat als ik een pit door zou slikken, er binnen in mijn buik nieuwe boompjes en plantjes zouden groeien. Goedgelovig als ik als klein kind was, slikte ik dit verhaal als zoete koek.

Maar ik kreeg het voortaan Spaans benauwd als ik ook maar een kers zag, daar zat immers een pit in. Abrikozen, Een perzik, allemaal pitten. Om over watermeloenen maar te zwijgen, hoogst irritant al dat pittenwerk Bah….Ik droomde alleen nog maar over pitten, zaden, planten en wortels die in mijn lichaam groeide, en die zo door alle lichaamsopeningen naar buiten groeiden.

Toen ik ouder werd besefte ik dat mijn ooms maar wat verzonnen hadden, en de grootste lol er om hadden gehad, dat ik hun verhaal geloofde. Maar ik zat met de gebakken peren, daar zitten ook pitten in trouwens…….

Naar gelang dat ik ouder werd ging ik steeds meer fruit met pitten eten, zij het met mondjesmaat. Als ik ze er maar niet uit hoef te halen, eet ik tegenwoordig al een abrikoos of perzik. Appels of peren geen probleem, maar Kersen? No Way!!!! Watermeloenen zijn nog steeds geen favoriet maar ik lust ze wel, en die pitten? Ja, nog steeds irritant, ze zijn ook met zovelen……Maar zaden bah bah bah, dat vind ik nog steeds niks, ook al heb ik een vijgenboom in de tuin. Ik zal er wel een keer over heen komen, maar nu even niet.

Maar waarom steekt dat jeugdtrauma nu de kop weer op zal je denken. Ik at dus gisteren een mandarijn. Mijn vrouw doet over het algemeen de Groente en fruit boodschappen bij de Turk. Een superfijne groenteboer in de stad, waar ze sinaasappelen verkopen waar je van een sinaasappel een groot glas sap hebt. En er zitten geen pitten in Hoeraaaaa!!!!! En  nu bracht ze ook heerlijke mandarijnen mee, dat dacht ik tenminste…… Ze waren ook lekker, maar ik heb ze geteld……ER ZATEN 24 PITTEN IN, en dat in een zo’n klein mandarijntje. Maal 10 is 240 pitten.

Ik droom dus weer over pitten en zaden…..Hoe kom ik daar ooit weer vanaf….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s