Hij is gevallen…

Alleen niet bij ons… en hoogstwaarschijnlijk ook niet bij U……. Geen Oude jaars prijs van 30 Miljoen of  Kanjer van bijna 54 Miljoen.  Dit zijn dan van die speciale loterijen aan het eind van het jaar met ongelooflijke geld bedragen.download (4)

Maar elke maand valt er wel wat te winnen…. Zoal op elke Tiende van de maand bij de Staatsloterij…. maar ook die avond gaat vaak aan ons voorbij zonder dat het ons in een euforische stemming doet belanden. Nee van een eigen lot terug verdiend, raak je niet echt in de zevende hemel.

En zo hoop je elke maand dat je er weer bij zit, in die ellen langen uitslagen van Staats of Postcodeloterij. Die doen het zo voor, dat die auto’s zo maar in je straat uit de lucht komen vallen. Of telkens weer die postcode kanjer…van 27,9…. 53,9 miljoen, maar of wij daar zo blij van moeten worden. Waarom niet meer prijzen van 1 miljoen, dan kun je er veel meer mensen blij mee maken.

download (5)

Een Straatprijs die ik hier met alle bewoners moet delen. Een Jackpot ook nog niet gezien of een andere prijs waar wij blij van werden. Vaak blijft het bij een bescheiden bedrag. Maar nog vaker  krijgen wij een cadeaubon voor een af te halen blik met thee, koeken of dat heerlijke ijs waar ze mij s’nachts nog wakker voor mogen maken. Maar het is beter dan niets moeten wij maar denken.

Nou heb ik ergens gelezen dat de kans dat je door een vrachtwagen wordt overreden, vele malen groter is dan het winnen van een hoofdprijs in de Staatsloterij. Geen prettige gedachten en dus dubbel uitkijken als je je op straat begeeft.download (2)

Misschien hadden wij het al die jaren toch maar in een ouwe sokmoeten stoppen, het levert dan wel geen rente op, maar dan had je nu wel een berg met geld gehad waar je niet meer overheen kon kijken…….en wat je daar niet allemaal mee zou kunnen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s