Lellebel & Mannenliefde…

Pokerface – Kiss me  – Val Dieu  – Lellebel – Mannenliefde…. Wat zegt ze nu … vraag je je misschien af. Nou… het zijn een paar biertjes die voorbij kwamen bij een van de twee bierproeverijen van de Borrelgasten. 

Al drie jaar is het steevast borrelen op de 1e donderdag van de maand, met onze vriendenclub van 5 vrouwen en 2 mannen. Meestal gaan wij dan naar een horeca etablissement hier in Oss.  In de intelligente lockdown lag het even stil, maar nu het stilletjes mag komen wij met inachtneming van de 1,5 meter weer bij elkaar.

Maar nu komen wij gewoon bij een van ons thuis.  Nu lusten wij allemaal ook wel graag een wijntje, toch zijn het de laatste tijd de speciale biertjes die onze aandacht trekken. En dat zijn er nogal wat en de keuze is reuze. Een ieder van ons brengt in zijn of haar ogen een lekker biertje mee, en dat wordt in speciale proefglaasjes geschonken. 

img_20200818_162058

En zo komen er een zevental lekkere biertjes aan de beurt, de een nog lekkerder dan de ander. Maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Zo had ik voor de laatste keer een viertal biertjes besteld bij Mr. Hop… hét adres om al je lekkere biertjes te bestellen.

Speciaal biertjes vragen om bijzondere namen zoals ‘La IPA Bonita’ van Brouwerij De smokkelaar, een heerlijke IPA dorstlessend en verfrissend biertje;  Kees Caramel Fudge Stout van Brouwerij Kees, Toetjes bier… dit is duidelijk mijn favoriet, niet voor de hele avond maar zo lekker onderuit… en dan dit biertje Hmm.

Ja en als wij het dan over bijzondere namen hebben, dan is ‘Dikke lul 3 bier’ van Brouwerij Uiltje best bijzonder te noemen. Een heerlijke IPA met een flinke hopsmaak, en ook weer lekker.

En dan deze… The Brewing Projekt Puff Tart XL Cherry, Mandarin, Guava. Een hele mond vol voor een biertje en dit schrijven ze er over, “Zo dik en zonder schuim dat je denkt dat je gewoon een smoothie aan het drinken bent. Je zou zweren dat er iets van fruitpulp moet zijn, maar nee hoor. Zooooo dik!” Is het lekker?? Smaken verschillen nu natuurlijk, maar bijzonder is ie zeker.

Is het dan alleen drinken op een avond van de ‘Borrelgasten’… Nee zeker niet, want bij elk biertje hoort wel een of ander lekker hapje. Ergens moet je een evenwicht zien te vinden tussen drinken en eten… Ja soms is het leven van een Bourgondische meid best zwaar!!

De volgende keer en dat is al weer heel binnenkort gaan wij gewoon barbecuen en dat is ook lekker. En dan ga ik weer lekker aan een droge witte wijn, ook lekker!!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Dat ziet er gezellig uit.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Gezellig is het iedere keer weer, en daar hoeven wij niets voor te eten of drinken. Samen zijn is belangrijk!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s