Alternatief Peerkepad…

Dit jaar is alles rondom Covid-19 zo onzeker dat ik het eigenlijk al had in gecalculeerd. Volgende week ga ik op pad en wandel ik van Wittem naar Tilburg. Twee pelgrims oorden die verbonden worden door het Peerkepad, vernoemd naar Petrus Donders. Gisterenmorgen kreeg ik een notificatie met het reisadvies binnen België, en Ja hoor… ik kan de boel weer gaan omgooien, want ik ga niet door België wandelen. Als ik langer dan 48 uur in België verblijf moet ik voorafgaand aan mijn verblijf een PLF ( Passenger Locator Form ) invullen. Een hoop gedoe allemaal wat ik helemaal niet wil, en in Quarantaine al helemaal niet.

De eerste etappes blijven staan, maar op dag 3 zou ik bij Berg aan de Maas de maas oversteken, om dan via België schuin over te steken, om zo bij de Achelse Kluis uit te komen. Dit gaat door reisbeperkingen niet door, dus heb ik de hele dag mijn route aan zitten passen. Allereerst heb ik de accomodaties in België geannuleerd, om daarna mijn route aan te passen, wat niet zo eenvoudig is want bij Berg a/d Maas verlaat ik het Peerkepad. Ik wandel nu rechtdoor naar het Noorden en volg een gedeelte van het Pieterpad en Pelgrimspad. Mijn 3e overnachting pak ik nu in Susteren, de 4e in Sint Odiliënberg en op de 5e dag ben ik weer waar ik volgens mijn eerder geplande route zou moeten zijn…

Een klein gedeelte zal ik nu noodgedwongen met het openbare vervoer moeten reizen. Zo reis ik op dag 5 met de bus een half uurtje van Sint Odiliënberg naar Roermond, om vanaf daar met de trein in een kwartiertje naar Weert te reizen. In Weert hoop ik dan zo rond 10:00 uur richting Achelse kluis te wandelen.

Het wordt zo een héél ander Peerkepad maar het is niet anders. Ik wil nu eenmaal graag wandelen en dat ik nu mijn tocht moet aan passen maakt het niet minder leuk. Een beetje flexibel zijn en wat avonturieren ligt mij wel. Wat deze omweg ook interessant maakt, is dat ik nu in Sint Odiliënberg overnacht waar ik een prachtige Basiliek, en de Priorij van Thabor kan bezoeken.

Op Dag 5… als ik weer op de route zit in de buurt van van de Achelse Kluis… ( in Nederland ), heeft een vriendin aangeboden om daar in de buurt haar camper neer te zetten, zodat ik daar mijn overnachting kan pakken. Ik vind dit heel lief aangeboden waar ik dankbaar gebruik van maak. Op Dag 6 ga ik dan weer verder met mijn eerder geplande Peerkepad. Ik ga er hoe dan ook van genieten…

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anja van Dijk schreef:

  Wat mooi dat je de tegenslag kunt omzetten naar iets met voordelen, zoals je bezoek aan de basiliek. Wandelen kan ik jammer genoeg niet meer, maar ik kijk uit naar de verslagen die je ons vast gaat geven 😉

  Ik wens je eenvoudigweg veel wandelplezier x

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Anja voor je reactie. Ik wandel al sinds mijn eerste Vierdaagse in 1994, maar sinds mijn pensioen heb ik er pas echt tijd voor gekregen. Ook van dit pad ga ik genieten… en natuurlijk probeer ik elke dag een reisverslag te maken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Uiteindelijk een heel gedoe geworden maar je hebt alles weer op de rit. Natuurlijk ga je genieten .. dat staat toch bovenaan.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Het houd mij wel bezig zo, en je kent mij dus ja genieten ga ik zeker.

   Like

   1. Maar je begint wel in Wittem? Mijn vader is er geboren, vlak bij het klooster, in wat nu ‚In den roden leeuw van Limburg‘ heet. Veel wandelplezier!

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Ik reis komende zondag naar Wittem, en ik heb een kamer geboekt in Hotel In den Roden Leeuw van Limburg.. Leuk dat Jouw vader daar geboren is. Op maandag begin ik met mijn wandeling!!

    Like

   3. Da‘s leuk! Er hangen ergens nog foto‘s van zijn vader en van zijn oom (Edmondje) 🙂

    Like

   4. Rikit schreef:

    Ik zal er zeker naar kijken!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s