Kerstmis…

on

Het schijnt kerstmis te zijn maar het gaat een beetje aan mij voorbij. Het is hierbinnen versiert maar het is al lang niet zo uitbundig als andere jaren. Maar in de avond zijn er wel de kaarsjes en de lichtjes die hier voor sfeer zorgen. En natuurlijk heeft mijn lief weer een mooi kerststuk gemaakt wat ook voor sfeer zorgt.

Wat herinnerd nog meer aan kerst? Nou je ontkomt niet aan de vele kerstfilms op RTL 8. De Sint had nog maar net zijn kont gekeerd en al op de terugweg naar Spanje, of er waren elke dag twee kerstfilms te zien. Ziggo nam het elke dag voor ons op zodat Netflix dit jaar niet nodig was. Daar er waren echte tranentrekkers bij, althans voor mij.

Maar dat is het enige… wij hebben geen kinderen waarmee je kerst zou kunnen vieren. Ouders en schoonouders zijn er niet meer, dus zijn wij aangewezen op ons tweetjes. En dat zijn wij ons hele huwelijk al, en wij kunnen elkaar goed vermaken. Normaal doen wij heel veel met onze vrienden, maar die hebben hun eigen kinderen waarmee zij kleur aan deze dagen geven.

Dus gaat deze kerst 2020 een beetje aan ons voorbij. Het voelt als een weekend, en denken dat het morgen al maandag is terwijl het nog zondag moet worden. Het voelt raar… gisteren nog een jurk aangedaan, maar vandaag is het bankhangen in mijn housepak. Het eten is niet veel anders dan in een gewoon weekend, alleen een beetje meer.

En er wordt gesnoept uit het kerstpakket van de Pensionadoss en van mijn werkgever VDL Heerlijke chocolade met mokkasmaak van stukjes koffiebonen wat heel apart is, maar superlekker… of de fudge caramel, of… of … of.

Met andere woorden, er wordt teveel gegeten en gesnoept. Dus hoop ik maar gauw dat dit kerstweekend gauw voorbij gaat, wij ons daarna nog te goed doen aan oliebollen en appel beignets en met Oud en Nieuw gaan toosten op het nieuwe jaar waarin er weer veel mogelijk is, en het belangrijkste daarvan…dat wij gezond blijven.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. LOLA♥CHAMPAGNE schreef:

  Oliebollen, mmmmm

  Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Een paar hele dikke knuffels voor Kitty en jou. Ik zie jullie voor me … zittend in de kamer… voor het raam… naar buiten kijkend… denk ik zo.
  En zullen we dan maar samen de kilo’s te lijf gaan … maken we een potje … kunnen we af en toe gezond uit eten .
  🤩🤩😘😘

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Neeltje… een knuffel is altijd welkom. Er is weinig te zien vandaag op het plein., op de polen na die naar de Lidl gaan. Ik wil graag met Jou de kilo’s te lijf, en Ja… dat potje zie ik wel zitten. Wil graag binnenkort wandelen met Jou!!😘😘

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Doen we. Ik neem nog even een week rust met mijn teen en daarna ga ik er weer tegenaan.

    Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Op naar een gloednieuw 2021!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Gaan we doen!!😁😁

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s