De Planner…

on

Wij zijn een paar dagen er tussenuit geweest in het Gelderse Duiven. Even in- maar ook ontspannen, en dat konden wij bij Hotel ‘De Valk’ waar ik een vierdaags Hoog zomer arrangement had geboekt. Ik wandel graag en mijn Lief zwemt graag, dus zoek ik altijd een hotel waarbij die faciliteit aanwezig moet zijn.

Toen de eerste versoepelingen op het programma stonden, waaronder dat je weer naar restaurant kon en er weer de mogelijkheid was om te zwemmen, heb ik niet geaarzeld en meteen geboekt.

Even er uit… even wat anders dan alleen maar thuis zijn. Maar als je in een omgeving bent waar een broer van mij woont, een nichtje van Kitty, heel goede vrienden, en ook nog eens een hele lieve vriendin… had ik toch enkele keren achter mijn oren moeten krabben.

Want mijn gedachte was, “als wij dan toch hier zijn, kunnen we het net zo goed combineren.” Zo’n rare gedachten zijn dat nu ook weer niet, want de meesten hadden wij al meer dan een jaar niet meer ontmoet.

Dus had ik een tijdschema / programma gemaakt… want daar ben ik goed in, een strak plan dus. De agenda kleurde meteen al vanaf dag een in kleurtjes van allerlei activiteiten. Je vakantie begint immers vanaf het moment dat je de deur in het slot trekt.

Ik ga Jullie niet vervelen met wat wij allemaal deden, maar onze dag kon er zo uit zien. Dag 1: Bezoek aan… Lunch bij… Inchecken hotel… beetje luieren… Dineren in Hotel… Bezoek aan… Terug naar hotel en naar bed. Dag 2: Ontbijt 07:00 uur… 08:00 uur Rianne wandelen met John, Kitty zwemmen… enz enz.

Een strak plan verstandig of niet… om het zo te doen, wij hebben er van genoten en dat is toch het belangrijkste. Want de bezoekjes aan  mensen die je lief hebt, en die je al zo lang niet hebt mogen zien, dat geeft ook vreugde en plezier.

Ik heb genoten van de wandelingen die ik in deze omgeving maakte. Zo wandelde ik op Dag 2 met John, de man van Kitty’s nichtje. Hij is een heel goede amateurfotograaf en met hem wandelde ik over de Posbank. Een paar foto’s van John hierbij geplaatst.

Foto John Arts

Ik maakte mijn foto’s met mijn Huwa smartphone, en Ja dan zie je een duidelijk verschil van kwaliteit. Toch  ben ik beslist niet ontevreden over de foto’s die ik maak, en van John heb ik  nog een tip gekregen om met wat andere instellingen de foto’s wat te verbeteren.

Foto John Arts

Bovenstaande gemaakte foto door John vind ik toch de allermooiste. Wat een prachtige kleuren. Bij ons thuis in de bossen kom je ook wel eens een ree tegen, maar hier op de Posbank heb ik er verscheidende gezien. Vroeg op pad gaan en je ziet de mooiste dingen in de natuur.

Zo ook een everzwijn met jongen. die voor mij net te ver weg waren. Ik zag de vage contouren van een zeug met een jong. John maakt er een foto van, en dan blijken het er een stuk of vijf te zijn.

Foto John Arts

Op Dag 3 wandelde ik al om 08:00 uur in de omgeving van Duiven, en ook daar was het weer genieten van de vele kleurrijke bloemenpracht in bermen. Vooral toen ik door de uiterwaarden over het Husloa Klompenpad liep, was het een en al bloemen.

Een pad was er nauwelijks te onderscheiden, en was ik ontzettend blij dat ik met mijn wandelstokken een pad kon banen. Een bankje onderweg was ook wel fijn geweest, maar ik heb mijn rust maar genomen op een uit de kluiten gewassen steen.

De route die ik gepland had moest ik voortijdig afbreken, want ik kwam in tijdnood met mijn schema, De route door de uiterwaarden maakte ik daardoor niet af. Ook kreeg ik last van mijn geblesseerde knie, dus was het niet erg om de route in te korten.

Toch kwam ik twintig minuten te kort op mijn tijdschema…. Oeijoei, niet goed gepland dus😉😉

Op Komoot heb je ook een Live-Tracking zitten, en voortaan gebruik ik die als ik op plekken kom waar weinig gewandeld wordt. De Link had ik doorgestuurd naar Blog vriendin Neeltje, zo is er altijd iemand op de hoogte waar ik wandel. Geeft toch een veilig gevoel als je ergens in de rimboe zit, en er gebeurt wat!!

Het enige minpuntje aan deze korte vakantie, is het feit dat er door ‘van der Valk’ mij een Hoogzomer arrangement was beloofd. En daar zijn zij in gebreke gebleven… Was het korte broeken of rokjes weer? Nee!! Was het terrasjes weer! Nee!! Waren de temperaturen zomers? Mwah Nee dus!!

Op de foto met een van de poezen van Rob…

Hebben wij desondanks genoten van deze dagen? Yes Si Oui… Een Volmondig Ja dus!!!  en ik wil natuurlijk iedereen die daar aan bij gedragen heeft, dan ook hartelijk danken. Bedankt voor Jullie gastvrijheid,  gezelligheid en fijne gesprekken!!

Op de terugweg nog even naar Tolkamer, waar het op de Europakade heerlijk toeven was. Genieten van een zonnetje… zittend achter een windscherm op het terras van Kade 7, meer hebben wij niet nodig om het vakantie gevoel vast te houden.

Maar goed… aan alles komt een eind, dus straks met een vriendin nog even uit eten en dan moeten wij toch echt naar huis.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Hadden wij echt nodig Neeltje😍

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Een heerlijke minivakantie! Top!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het was een minivakantie maar hebben er van genoten, en het is net of wij veel langer weg zijn geweest.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Heerlijk!

    Like

 3. schrijfsels schreef:

  Prachtige foto‘s maakt Rob!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nee nee, de mooie foto’s zijn van John. En de foto met de poes van Rob, is een selfie😊. Mooi hé…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s