Klompenpad Paradijspad…

Op weg naar het Paradijs

Vandaag wacht er een Klompenpad op mij, namelijk het Paradijspad wat hemels in mijn oren klinkt. Het ligt in Barneveld en niet naast de deur, maar omdat ik de bestelde afdek latten voor mijn nieuwe schutting daar moet ophalen, maak ik van de gelegenheid gebruik om in dat beloofde Paradijs te gaan wandelen.

Als ik op bed nog wat lig te soezen, hoor ik de regen kletteren op het dakraam. Het nodigd niet uit om op te staan maar het moet toch… Barneveld wacht op mij, regen of geen regen.

Een Klompenpad in de regen nodigt niet echt uit, maar ik was er nu toch dus doorbijten maar. In het begin moet ik van die overstaphekjes trotseren om in een andere wei uit te komen. Normaal niet zo’n probleem, maar nu is alles nat en glibberig. Gelukkig gaat het goed…

De eerste twee kilometer gaan over het boerenland, smalle paden en hoog gras. Binnen de kortste keren is mijn wandelbroek doorweekt, maar daarna gaat het over wat bredere paden en droogt mijn broek al weer snel op.

Bijna de hele wandeling blijft het miezeren, maar met mijn regenkleding aan deert het mij totaal niet. Ik heb mijn Camino-pet op met een lange klep, zodat mijn bril droog blijft. Het kan goed allang droog zijn maar ik merk er niets van, omdat het van de bomen blijft druppen.

Vandaag weer twee prachtige stenen gevonden… dat is lang geleden. Misschien omdat dit een populair pad is. Deze gaan mee naar huis en een volgende keer gaan ze weer zwerven. Waren eerder gevonden stenen nog lekker klein, nu waren ze groot en zwaar. Eentje was er van Happy Stones, de andere van Kei Tof. Ik zal het melden op de Facebookgroep., met het verzoek ze niet meer zo zwaar te maken.

Het is genieten van alle verschillende soorten landschappen die het Paradijs kent. Het ene moment blubber je tussen het riet door, een paar minuten later trotseer je varens om over een beekje te springen en daarna wandel ik weer tussen de hoge bomen.

Menigmaal steek ik met een bruggetje of vlonder over, om aan de andere kant van een beekje te komen. Het is uitkijken geblazen want door al die nattigheid zijn die vlonders spiegelglad, Zoals Jullie weten wandel ik altijd met wandelstokken, en dat is vandaag zeker geen overbodige luxe. Ook op de blubberpaden ben ik blij dat ik ze bij me heb.

Op een van de vele bankjes houd ik pauze, en heb voor de verandering mijn koffie meegenomen. Mijn appeltje durf ik niet op te eten, ik ben veel te bang dat ik uit dit paradijs wordt verbannen… zo mooi is het hier.

Op het bankje zittend zie ik in de verte twee reetjes die zich niet aan mij storen.

Onderweg op het Landgoed van Klein Bylaer, ligt er een omgewaaide boom over het pad. Om mijn weg te kunnen vervolgen zoek ik een manier om toch aan de andere kant te komen. Ik zal diep moeten bukken want er onderdoor kruipen zie ik met die nattigheid niet zitten. Het lukt… maar verderop merk ik, dat ik toch een spier verrekt heb van mijn rechter knieholte naar bovenbeen.

Dus loop ik rustig verder en rust nog even bij een bankje, voordat ik mij weer op de terugweg begeef. Het laatste stuk loop ik een iets andere route, om nogmaals een doorweekte broek door het hoge gras en riet te vermijden. Het is een prachtig pad waar ik zeker nog eens terug kom met Tilly.

Aan het eind van de wandeling breng ik nog een bezoek aan de Landwinkel Vanelly, die op 50 meter afstand van het beginpunt, van het Paradijspad ligt.

In deze prachtige winkel koop ik nog een stuk Fenegriek, lekker voor op het brood, bij de borrel of gewoon lekker uit het vuistje. Daarna drink ik op een droog terras nog een lekkere cappuccino met een kruidkoek.

Tja…. en als je er dan toch bent… moet je zeker een bezoek brengen aan de Kaaskelder👀👀

Wil je ook het Klompenpad Paradijspad lopen?

 • Het Klompenpad Paradijspad kun je starten bij Landwinkel Vanelly, Achterveldseweg 26, in Barneveld.
 • Op het erf van de kaasboerderij kun je parkeren, maar alleen als je de winkel bezoekt.
 • Beter is het om de auto in de berm te parkeren.
 • Het Paradijspad is 10 kilometer lang, maar je kunt de wandeling makkelijk verkorten tot ongeveer 8 kilometer. Dit staat goed aangegeven op de blauwe klompenpad-bordjes. Ik koos voor de verkorte route en kwam daardoor over de lange houten vlonder van de korte route over de natte hei en vennen.
 • De wandeling bestaat voor het grootste deel uit onverharde paden. Dus hou ook rekening met wat modder en water, zeker als het geregend heeft. Schoenen met een goed profiel zijn zeker geen overbodige luxe.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heb hem direct op mijn lijstje gezet. Wat een prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Kies dan geen natte dag uit, want dan wordt het afzien. Ik heb nog een leuk filmpje er aan toegevoegd

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Oké… bedankt voor de tip. Heb iets met natte paden dus als ik het kan voorkomen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ziet er erg aantrekkelijk uit!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Is het ook… Ik heb er nog een leuk filmpje aan toegevoegd.

   Like

 3. tillyzz schreef:

  Supermooie wandeling, gaan we zeker samen doen Rianne.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is je gelukt Tilly… Jazeker gaan we die doen, maar dan mag het iets droger zijn😁😍

   Like

 4. Neeltje schreef:

  Mooie wandeling!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s