De uitrusting (3)

Bij mijn eerste bezoek aan Camino Comfort wist ik al meteen; “hier moet ik voortaan naar toe om mijn uitrusting aan te schaffen”. Want wat moet ik nu allemaal mee nemen op camino, met andere woorden, “wat neem ik mee op reis”? Normaal is dat niet zo’n heel groot probleem. Jurkje hier jurkje daar… Zwemkleding, make up spullen, lectuur of wat dan ook, je gaat immers maar een dag of 10 en je hebt een koffer waar je om en nabij 20 kg mee mag nemen….. en nog 5 kg handbagage… makkelijk zat… toch?

Maar nu wordt het ineens een heel ander verhaal. Ik ga nu 40 a 50 dagen op stap en moet mijn hele hebben en houwen in een rugzak mee nemen. Een backpack noemen ze zo iets…… ik ga dus backpacken.

Maar wat neem ik mee tijdens mijn 40 dagen durende tocht. De kunst is om met zo weinig mogelijk op reis te gaan heb ik gelezen, omdat het niet te zwaar mag worden. Er moet gedacht worden aan 10% van mijn lichaam gewicht… dan kom ik uit op 8,5 kg. Dat is backpack + inhoud. Oei… dat is niet veel, dat wordt wegen en nog eens wegen op de weegschaal. Maar het moet kunnen weet ik inmiddels van mijn goede vriendin Luisa. Zij weegt om en nabij de 60 kg. Dus er is werk aan de winkel…..

Stratos_36_S17_Side_Eclipse (1)

Voor de aanschaf van een groot gedeelte van mijn uitrusting, ben ik inmiddels al naar de winkel van Camino Comfort geweest. Bovenstaand mijn backpack van 1490 gram…. hier moet dus alles in. Mijn wandelstokken gaan niet direct in de tas, maar wegen toch 448 gr.

In het tv programma “Laat mij maar lopen”, had San drie spijkerbroeken in zijn backpack zitten toen hij begon, maar kwam er snel achter dat dit veel te zwaar was.download

Het moet dus allemaal lichtgewicht zijn…. kleding, persoonlijke verzorging. Alles zal de komende tijd op de weegschaal moeten om zo een keus te kunnen maken. Zo weet ik nu  al dat ik met mijn wandel en regenkleding al aan de 1904 gram zit. Een totaal van 3394 gram. Tel daar mijn ondergoed, persoonlijke verzorging, telefoon + oplader, slaap + lakenzak, handdoeken en nog tig andere noodzakelijke dingetjes bij, en ik zit al aan die  8,5 kg.

Ik heb nog tijd genoeg voor het zo ver is, maar het zal bij mij zeker nog voor de nodige hoofdbrekens gaan zorgen.

Update 25 augustus 2019: Mijn backpack staat klaar om te vertrekken, en ik heb hem nog even gewogen. Met eten en drinken zit ik nu op 10,6 kg, waarbij mijn stokken mee gewogen zijn. Dus gaat er nog 448 gram af tijdens het wandelen. dav