Plannen (2)

In mei 2018 is in feite mijn Camino al begonnen. Ik ben er elke dag mee bezig… Lezen, filmpjes op You tube, bezoek lezingen, bezoeken aan Camino Comfort, gesprekken met pelgrims enz. enz. Langzamerhand ontvouwen mijn plannen zich…

De plannen voor het tijdbestek waarin mijn camino plaats gaat vinden zijn gesmeed. Mijn voorkeur voor augustus is een financiële kwestie. Ik wil het zelf bij elkaar verdienen en niet zomaar uit het huishoud potje of uit de spaarpot nemen.

Ze zeggen dat als je heel basic leeft op je camino, dat je dan met € 25,00 euro per dag uit zou kunnen komen. Maar dat ga ik niet doen, ik ga nergens op beknibbelen. Ik tel €40,00 per dag, zodat ik ook eens een wat duurder hostel kan nemen met een bad voor mij zelf. Dus is de berekening niet zo moeilijk…. 40 a 50 dagen onderweg x €40,00 euro = minimaal € 1600,00 met een plusminus € 2000,00 max. Maar dit is alleen maar voor onderweg, daar komt mijn reis naar Saint Jean Pied de Port ook nog bij, en de terugreis vanaf Santiago de Compostella.

7666_cursus-training-kosten-berekenen-en-besparen

Maar we zijn er nog niet… want mijn vrouw Kitty is er al als ik aan kom in Santiago de Compostella. Zij huurt tien dagen een appartement en in die tijd verwacht ik aan te komen. Dus ook voor haar een retourtje Santiago…….. en nog 10 dagen daar.

Poeh poeh… als ik daar over na ga denken, kunnen wij maar beter gaan cruisen, maar voor dat geld kan ik dan geen veertig dagen varen…. Sorry lezers…. ik draaf weer door en moet bij de les blijven…. van het een komt het ander bij mij als ik aan het pennen ben.

Het is maar goed dat ik na mijn pensioen nog een paar uurtjes in de week blijf werken. Zo werk en spaar ik mijn onkosten voor de camino bij elkaar. Voor zo ver mijn voorbereiding voor het financiële gedeelte.