Fotoboeken…

Vandaag twee jaar geleden in 2019 was ik nog onderweg op de Camino Francés. Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan terug denk… zo’n diepe indruk heeft deze wandeltocht naar Santiago de Compostella op mij achter gelaten. Na deze wandeltocht heb ik een fotoboek gemaakt, wat voor mij een waardevol naslagwerk is geworden.

Zeker in de periode van 25 augustus tot en met 11 oktober kijk ik elke dag wel in mijn fotoboek. Elke dag weer een etappe om van te genieten en om aan terug te denken.

Ook van het Peerkepad 2020 heb ik nu een fotoboek gemaakt. Eigenlijk moet je dat meteen doen na je wandeltocht, want dan heb je nog alles nog vers in het geheugen. Nu is dat bij mij niet zo’n probleem om ik er waarschijnlijk toch wel een Blog over heb geschreven. En op mijn pagina op Reislogger kan ik het sowieso teruglezen. Maar nu een jaar later is ook die klaar.

En nu ben ik volop bezig met het Marskramerpad 2021. Een gigantisch karwei is het om er weer iets moois van te maken. Ik wil niet te veel foto’s op een pagina, en ik wil er af en toe ook wel een stukje tekst bij. Maar maak maar eens een keus uit de vele foto’s die je onderweg gemaakt hebt.

Marskramerpad 2020 – Opengeslagen op Dag 10 Van Kootwijk naar Veenhuizerveld

Daarom maak ik voor elke dag dat ik onderweg was een aparte map, en doe daar de desbetreffende foto’s in. Ik wil in het fotoboek twee bladzijdes wijden aan een dag Marskramerpad. Nou was ik twintig dagen op pad, dus dat zijn al veertig pagina’s. Maar ik wil hier een daar ook nog een blanco pagina om wat tekst of bijzondere foto’s in te plaatsen.

Inmiddels heb ik dag 16 al klaar en begin aan pagina 38 -39, dus over die veertig ga ik ruimschoots heen. Maar dan heb je ook wat om aan familie en vrienden te laten zien, die mij niet op social media gevolgd hebben.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Seasides schreef:

  prachtig om te lezen

  Like

 2. Neeltje schreef:

  Prachtige boeken zeg! Ik maak er ieder jaar één of twee. Zo leuk om in te kijken.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ja leuk hé. Ik heb de laatste ook bijna klaar, ben zo benieuwd hoe het er straks uitziet als het gedrukt is

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s