Meijerijse Landgoederen – Nieuwe Rondwandeling…

Nou ja nieuw is deze wandeling maar gedeeltelijk, want de eerste 8 km heb ik al eerder gelopen.

Ik ben op dezelfde plek om te starten als vorige week, namelijk bij ‘De Oude Ketting’ in Boxtel. Vanaf hier ga ik op pad voor een verkorte versie, van de ‘Meijerijse Landgoederen’.

Ik noem deze wandeling dan ook, Meijerijse Landgoederen Sparrenrijk en Den Eikenhorst omdat ik aan deze kant van de A2 blijf. Maar misschien kan ik hem ook wel Brede lanen en Smalle paden noemen.

Ik had de wekker op 07:00 uur gezet, was kort daarvoor wakker en ik hoorde het regenen. Daar heb ik nu helemaal geen zin in dus zet ik de wekker wat later en draai mij nog een keertje om. Er was mij zon beloofd geen regen…. Ik mopper nog even verder en sta dan toch maar op.

Als ik van huis weg rijd is het al weer droog, en als ik in de contreien van ‘Vught’ ben zie ik zelfs al een luchtballon. En als die er zijn beloofd het een mooie dag te worden.

En zo sta ik een uurtje later bij De Oude Ketting klaar voor mijn ‘Brede lanen Smalle paden wandeling. Het begin van deze wandeling ken ik op mijn duimpje, en toch verveeld het mij nog steeds niet. En ik blijf er ook nog steeds foto’s van maken, ik vind nu eenmaal die lange brede lanen in alle jaargetijden mooi.

Ik kom dan ook zeker nog een keer terug in november als de bladeren vallen en alles mooi kleurt. In het ‘Sparrenrijk’ fotografeer ik natuurlijk ook weer het ‘Trouwlaantje’, zo mooi vind ik dat…

Mijn eerste pauze neem ik op het ‘Landgoed Den Eikenhorst’, maar voordat ik daar ben geniet ik van de vele paden met miljoenen ‘rododendrons’. In mei staan ze hier volop in bloei, maar in een ander jaargetijde zijn ze ook nog steeds mooi groen.

Bij het meertje achter de villa staat een eeuwenoude stenen bankje, waar ik telkenmale geniet van de rust hier. Vorig jaar mei bij mijn eerste bezoek aan de Meijerijse Landgoederen wandeling, trof ik hier nog een drinkend reetje. Ik hoop er telkens weer op dat ze er zijn als ik hier zit, maar helaas vandaag niet. Ik zal er echt moeten zijn bij het krieken van de dag.

Als ik mijn schoenen aan het strikken ben om verder te gaan, passeren er twee dames die er een flinke pas in hebben. Waarom zo’n haast denk ik dan… Geniet toch van deze mooie plek, maar nee zoeff en ze zijn deze idyllische mooie plek al voorbij. Hoor wie het zegt hoor ik mijn vriendjes ‘Kreun en Steun’ al zeggen. Dat was wel eens anders.

Met een grote boog om Den Eikenhorst heen verlaat ik het Landgoed, richting de Halsche Beemden. Dit is een mooi stukje natuur rondom het meanderende beekje van de ‘Essche Stroom’. Ik ga het toegangshek door en sla linksaf. In het bos was er niets van te merken, maar hier schijnt de koperen ploert volop. Mijn vest gaat daarom maar meteen uit.

Ik volg het landbouwpad (1) want dat loopt toch wat lekkerder dan door het natte gras. ik volg het meanderende beekje tot dat ik bij de grote Essche Stroom uit kom (2). Die ga ik 2,0 km volgen tot waar het meanderde stroompje in de Essche Stroom uit komt (3). Vanaf daar ga ik een nieuwe route zoeken.

Ik ga bij (3) door een klaphekje en loop de Beemden in. Het is duidelijk een weinig belopen pad, maar met behulp van mijn Komoot app vind ik het juiste pad. Toch twijfel ik, als ik weer bij een enigszins verscholen klaphekje kom… Moet ik hier doorheen of moet ik verder door lopen. Ik loop door en kom er achter dat ik toch aan de andere kant van de prikkeldraad moet zijn.

Ik loop niet terug maar stap met mijn lange benen over de prikkeldraad. De volgende keer ga ik natuurlijk wel via het klaphekje. Via het pad door de beemden kom ik uit op de ‘Hal’, een weg die wat later een bosweg wordt, en die weer op het Landgoed van Den Eikenhorst uit komt.

Die loop ik helemaal uit tot aan de doorgaande Essche weg. Hier ga ik linksaf en wandel 80 meter en moet dan rechtsaf. En nog steeds zit ik op de Esscheweg, maar nu is het een bospad geworden. Hier kom ik weer een Landgoed tegen wat ‘Leeuwerode’ heet, maar het is privé terrein.

Via brede lanen zoek ik weg terug naar mijn startpunt bij de Oude Ketting. Ik zie nog een fijn bankje bij een Mariakapelletje, en ga hier nog even zitten om te genieten van de stilte. Ik heb nog even tijd want ‘Max’ start pas om 14:00 uur…

Na 12,7 km ben ik weer terug en heb heerlijk gewandeld. In november kom ik terug met Blog vriendin van Neeltje leeft, om dan te genieten van de herfstkleuren.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Yes … fijn dat je hem zo hebt terug kunnen brengen. Ik kijk er zo naar uit.

  Like

 2. Neeltje schreef:

  Mooi, die paddestoelen!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Zeker, en dan vooral als de vele Rhododendrons in mei in bloei staan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s