Verjaardags cadeautje…

Eindelijk is het dan zo ver… Mijn verjaardagscadeau staat in elkaar. Nu denken Jullie, “Wat is daar nou zo bijzonder aan?” Nou dat zal ik dan eens haarfijn uitleggen.

Bij een bezoek aan Eliassen Home & Garden Pleasure in Ammerzoden juli 2020, zag ik een prachtige windmolen die ik graag wilde hebben. Waarop mijn Lief zei, “als je die graag hebt dan krijg je die van mij voor je verjaardag… ” Dat liet ik mij geen twee keer zeggen, dus kocht zij deze prachtige windmolen voor mij.

Mijn bedoeling was om hem aan de reling van mijn balkon te bevestigen. Hiervoor moest er een speciale beugel gemaakt worden. Aangezien ik na mijn pensionering een nulurencontract aangeboden had gekregen bij het bedrijf waar ik 45 jaar aanwezig ben geweest, kon ik het daar laten maken.

Dus eerst opmeten, tekening maken, tekening naar programmeur, dan naar laser snijmachine, dan naar de kant bank voor de juiste zetting. En dan komt het pas bij mij voor wat laswerk en de finishing touch….

En dan kan het pas naar de spuiter voor het juiste kleurtje… en dan is het zomaar maart 2022 om de windmolen uit de verpakking te halen en in elkaar te zetten.

Dus was het gisteren zo ver en heb ik de windmolen op de balustrade geplaatst. Hij zou hij het nu moeten doen. Maar mijn tuin ligt op zuidwest… en wat voor wind staat er nu al enkele dagen? Noordoost – Oost – Zuidoost… Jaja, toevallig vandaag uit westelijke richtingen windkracht 4, net niet genoeg om hem te laten draaien.

Dus zit ik maar te wachten en te wachten tot er een beetje wind komt, die hem laat draaien. Want daar wil ik een videootje van maken, om Jullie te laten zien hoe hij werkt. Als hij draait dan gaan de vleugels van de vogel op en neer zoals je in de video kunt zien. Helaas te weinig wind… hij beweegt wel maar niet zoals ik het wil zien.

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Hij is wel heel mooi dus dat wachten wel waard. Er komt vast nog wel wind genoeg. Is ie ook stormvast???😁😁

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dat geloof ik niet, maar ik kan hem er heel gemakkelijk af halen. Bij harde wind uit voorzorg er af als wij niet thuis zijn.😀

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Da’s handig.

    Geliked door 1 persoon

 2. picpholio schreef:

  Mooi is hij wel maar ik denk dat de wieken relatief zwaar zijn waardoor en redelijk wat wind nodig is….Alvast veel succes ermee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nee hoor hij is perfect uitgebalanceerd, want als het wiel goed begint te draaien heeft dat ook invloed op het bewegen van de vogel. Gaat goedkomen hoor zo gauw het wat harder wil gaan waaien.

   Like

 3. Ria van den Heuvel schreef:

  Prachtig verjaardagscadeau Rianne en nu maar wachten tot de wind uit de goede hoek komt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Gaat helemaal goed komen Ria, als de wind uit Kerkdriel gaat waaien komt het goed.😉😀😀

   Like

 4. henico1958 schreef:

  Hoe blij kun je zijn! zo lijkt het net alsof je weer jarig bent.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja hoor, dit jaar ben ik twee keer jarig!!

   Like

 5. Het wachten meer dan waard!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja, en nu maar wachten tot de wind wil draaien in de goede richting. Hij moet natuurlijk wel draaien😀 En dan plaats ik een nieuwe video!!

   Like

 6. Ria van den Heuvel schreef:

  🤣🤣

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s