Duitsland…(2) Winkelen in Kleve

on

Volgens de pompbediende liggen in Kleve, en op meerdere plaatsen de pinautomaten er uit. Pinstoring treft Duitse winkeliers Hebben wij weer… ga je na lange tijd weer eens een keer, kun je alleen cash betalen en is al ons cash geld al op aan een tankbeurt.

Erg veel gaat er niet in de tank maar alle beetjes helpen. In Nederland tank ik altijd al goedkoop en scheelt het nu voor mij maar 0,12 eurocent op een liter. Maar ik ben niet voor het tanken gekomen maar om te winkelen, wat hopelijk niet de mist in gaat door een pin storing.

Wij hebben een paar winkels waar wij altijd naar toe gaan. Spullen die je ook in Nederland kunt kopen, maar bij ons aanmerkelijk duurder zijn.

Wij rijden eerst naar de Unterstadt in Kleve, en parkeren bij het Raadhuis. Vanaf hier zijn wij dicht bij de winkelstraat waar wij moeten zijn. Er schijnt een heerlijk zonnetje en er zitten al mensen op het terras bij ‘Conditorei Wanders’. Wij lopen maar gauw door bij het zien van die heerlijke Erdbeer-Sahne-Torte bij iemand op zijn bordje. Het is nog vroeg… maar op de terugweg mag je hier nóóit aan voorbij gaan, dat weet ik wel zeker.

Ons doel vandaag is een wat ouderwets winkeltje met twee dames op leeftijd achter de toonbank, die nog echt weten waar Abraham de mosterd haalt. Dit is een ‘Miederwaren Dameswäsche laden’, oftewel een winkel waar ze lingerie en badkleding verkopen. Wij komen hier al jaren en het lijkt of de tijd is stil blijven staan bij het zien van het interieur.

Ofschoon het er wat oubollig uit ziet, is dat beslist niet het geval met de waren die ze verkopen. De wat oudere dames op leeftijd hebben een brok ervaring… Zij kijken naar je postuur en weten bijna zonder te meten wat voor maat het moet zijn. Hangt het bij ons allemaal netjes op een hangertje… hier ligt het opgestapeld in een schap, waar eigenaresse Ursula feilloos de juiste maat er tussen uit vist.

En ook deze keer zijn wij geslaagd voor het gene waarvoor wij naar Kleve zijn gereden, en nog een geluk… wij konden gewoon pinnen. In dit gedeelte van de stad hebben wij verder niets meer nodig, en begeven ons op de terugweg richting het terras van Konditorei Wanders.

Het is een doorgaande winkelstraat van de parking naar het centrum, een ideale plek om hier te gaan zitten en mensen te kijken. En om te genieten van een latte macchiato met een aardbeiengebak met slagroom. Wij laten het ons heerlijk smaken op ons dagje uit…

Een andere winkel waar wij graag naar toe gaan ligt 100 meter verderop in dezelfde straat. Daarvoor loop ik eerst terug naar mijn auto om een tas met lege flessen te halen, terwijl mijn Lief nog even op het terras blijft zitten.

De winkel waar wij naar toe gaan is ‘Oil & Vinnegar’, en vandaag was het heel hard nodig want de laatste keer dat ik hier mijn flesjes liet vullen was dus in 2019.

Ik had een lijstje klaar liggen van een drietal verschillende oliën en balsamico’s, maar natuurlijk blijft er nog veel meer aan je vingers plakken. Zo heb ik een walnoten, een basilicum, en een olijfolie uit de Provence laten vullen. Daarbij nog een goede neutrale olie voor op een salade.

En dan zijn er nog de heerlijke balsamico azijnen waar ik helemaal weg van ben. Ook hier had ik de lege flesjes van bij om te laten vullen, zoals de dadel, de cranberry en de Marc de Champagne. Natuurlijk zag ik nog iets anders wat mij wel lekker leek, en waar ik wat van mocht proeven, en dat was een cappuccino likeur. Heerlijk op desserts en ijs…

Voorlopig kan ik er weer tegen en kan ik lekkere dressings maken…. Met een tas vol met flesjes loop ik terug naar de auto, waarbij ik mijn hand angstvallig onder de bodem houd.

Het is tijd om naar ons volgende adres te gaan, en dat is ‘Kaufland’. Een supermarkt waar ik mijn sterke drank koop. En dan zijn er nog de Duitse fleischwaren waar wij helemaal weg van zijn. Zo lekker,..

Telkens als ik overnacht in Duitsland kan ik zo genieten van het frühstück. Heerlijke broodjes met nog heerlijker vleeswaren. Dus brengen wij allereerst een bezoek aan Kaufland voor onze boodschappen daar. Omdat wij hier niet elke week komen koop ik een doos ‘Napoleon’+1, dan kan ik er een tijdje tegen. Ik vind het heerlijk om ’s avonds te genieten van een glas cognac of brandy.

Ook hier blijft er nog wat meer aan die vingers plakken, zoals een achttal Fpp2 maskers die naar wij hopen niet meer nodig zullen hebben. Bij de kassa leg ik die ene fles Napoleon op de band en zeg, dat ik ook een doos heb die ik in mijn winkelwagentje laat staan. Nadien blijkt dat de cassiere die ene fles niet gerekend heeft, ervan uitgaande dat deze uit de doos kwam. Tweede winst vandaag!!

En omdat het lunchtijd is eten wij daar iets warms. In deze Kaufland supermarkt zit een bakkerij en een Wok restaurant. Je kunt afhalen of hier op eten, want tussen bakker en wok staan tafeltjes waar je het bestelde kan opeten. Ik bestel een Mihoen Singapore, mijn Lief Mihoen met chicken en saté,

Onze buikjes hebben wij strak en daarvoor moeten wij inclusief drank €23,00 voor afrekenen. Dat is billig oftewel goedkoop eten met ons tweetjes. Nu zijn wij klaar hier in Kleve, en voordat wij gingen eten had ik nog andere plannen. Nu willen wij alleen nog maar naar huis om uit te buiken. 

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat een gezellig winkeldagje … en dan Konditorei Wanders … altijd gezellig en vooral zó lekker. Heeft de Oil & Vinegar hier meer dan die in Nederland? Wordt tijd dat ik ook weer eens ga .. laatste keer was denk ik 2018!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik denk niet dat Oil & Vinegar in Kleef een groter assortiment heeft. Maar wij kunnen dichtbij parkeren en dat is voor Kitty belangrijk, en Konditorei Wanders ligt er nog geen 50 meter vandaan.. Waarschijnlijk gaan wij nu ook weer wat vaker, blijft een leuk uitje. Ook voor Jou goed te doen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Ja, ik ben er in feite zo. Is alleen in je eentje niet leuk. Zal eens een kind mee vragen.

    Like

   2. Rikit schreef:

    Of een vriendin🤔

    Geliked door 1 persoon

 2. Sabine Verburg schreef:

  Wat mooi net de houten vitrines. Zoals ik het ook ken uit mijn jeugd.
  En leuk dat er ook nog vakkundig advies is.
  Heerlijk de aardbeientaart.
  Lijkt mij een mooie dag zo ondanks de tegenvaller met de pinautomaten. In Duitsland wordt sowieso meer cash betaald dan bij ons weet ik van de Duitse toeristen die hier ook liefst niet pinnen

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja leuk hé die oude vitrines uit onze jeugd. Ieder ander zou aan zo’n oubollig winkeltje voorbij gaan, maar ook hier verkopen ze PrimaDonna en Marie Jo, de bh’s waar mijn Lief en ik voor gaan. En vakkundig advies is zo belangrijk, zeker als je wat zwaarder van postuur bent. Kortom heel er tevreden😊😊

   Like

 3. picpholio schreef:

  Als ik die conditorei tegen kom, dan is het voor mij gedaan met winkelen hoor LOL 🙂 🙂 🙂

  Geliked door 2 people

  1. Rikit schreef:

   Dat geld voor de meeste mannen denk ik zo. Die zeggen, “Ga Jij maar winkelen, dan blijf ik hier wel zitten.” 😉😊

   Geliked door 2 people

   1. picpholio schreef:

    Je hebt ons door hé… LOL Ach, ik shop ook wel graag maar doe het meestal veel “gerichter” dan de dames 🙂

    Geliked door 1 persoon

 4. Ria van den Heuvel schreef:

  Oh heerlijk, alweer genieten 😁👍 Ik geloof dat we toch ook weer eens naar Kleve toe moeten.

  Geliked door 2 people

  1. Rikit schreef:

   Wij gaan zeker nu vaker terug Ria, het is altijd weer leuk. En alles wat ze verkopen…. Het is toch zo Lekker!!!!😊😋😉

   Geliked door 1 persoon

 5. Ria van den Heuvel schreef:

  Dat is dus 1 probleem, het is allemaal lekker 🤣

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s