Wandeling Boxtel – Oisterwijk…

on

Ik pak vandaag de trein naar Boxtel om daar een wandeling te starten, die ik gisteren op Komoot gemaakt heb. Het plan is om vanaf NS Station Boxtel via het Natuurgebied Kampina en Oisterwijkse Vennen, naar het NS station Oisterwijk te wandelen.

Ik wil bijtijds op pad dus wandel ik om kwart over zeven richting het station. En weer sta ik op het verkeerde perron. Hoe vaak moet mij dat nog overkomen? Het zit er zo ingebakken… Perron 1  >> Ri. Den Bosch. Perron 2 << Nijmegen. Ik weet niet beter of het is zo… behalve met de 4Daagse en nu de trein naar Deurne via Den Bosch 07:30 uur Perron 2 >>>> Ik sta dus op het verkeerde perron en heb nog 3 minuten, en moet mij haasten. Gadverdamme, wat heb ik daar een hekel aan.

08:15 uur start ik mijn wandeling ri. het Oosten, waar ik het riviertje de Beerze op zoek. Ik volg een drietal kilometers de riviertjes ‘Beerze en Kleine Aa, en dan kom ik al in de buurt van de Kampina. Daar heb ik al veel van gehoord maar ben daar nog nooit geweest.

De Beerze en Kleine Aa heb ik al eerder een stuk gevolgd op deze wandeling….Van NS Boxtel naar NS s’Hertogenbosch…

Toen was het heel erg nat en het pad haast niet te volgen. Ook nu heb ik af en toe mijn twijfels want het gras staat zo hoog dat er nauwelijks een pad te zien is. Ook nu is het nat, maar dan van het natte gras.

En weer kom ik de Konikspaarden tegen die vorige keer mijn weg versperden. Gelukkig heb ik aan de linkerzijde een klaphekje, zodat ik altijd nog kan vluchten mocht dat nodig zijn. Hoewel ze mijn kant op komen, lopen ze onverstoorbaar verder zonder aandacht aan mij te besteden.

De kleine Aa volgend kom ik langs een immens groot veld met kleurrijke bloemenpracht. Hier maak ik wat selfies en loop helemaal om het veld heen.

En dan ben ik op de Kampina en volg af en toe het ‘Brabants Vennen Streekpad, wat mij langs prachtige vennen voert. Het bankje waar ik naar verlang laat lang op zich wachten, dus raadpleeg ik de bankjes App. Altijd handig om te raadplegen… is er iets in de buurt of moet ik hier op de grond gaan zitten.

Ik vind er een 500 meter verderop, dat haal ik nog wel. Een bankje met zicht op een prachtig ven, daar moet ik naar toe. Het bankje staat op een heuveltje, en de twee dames die daar zitten, staan op het punt om verder te gaan. Dat komt mooi uit…

Ik neem plaats en… Wauw wat een uitzicht, en vooral sssst stil. Schoenen en sokken uit en genieten maar van mijn maandagmorgen ontbijtje. Het is weer eens wat anders, een wandeling op maandag.

Wandelaars kom ik maar mondjesmaat tegen, maar hondjes die hun baasje uitlaten zijn er wel. Links en rechts dienen de vennen zich aan, de een nog mooier dan het andere en de bankjes worden nu ook talrijker, zodat ik regelmatig als is het maar kort, even ga zitten genieten.

Na het bruggetje over de Rosep kom ik na 10 km bij de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Hier ben ik ook op de helft van mijn wandeling. Wat tref ik het vandaag toch met het weer, zoals Jullie kunnen zien op de foto’s met prachtige wolkenluchten.

Ik heb het al weer snel warm en mijn vest gaat dan ook uit.

Op een bankje zittend zou ik wensen dat ik een topje aan had, zo warm is het dan. Maar nadat ik vorig jaar in de bossen helemaal lek gestoken ben door muggen, en andere stekende insecten, trek ik voortaan iets met lange mouwen aan. 

In dit gebied waar ook vakantieparken en hotels zijn, is er wat meer reuring. Misschien omdat het nu ook wat later op de dag is en er ook horeca geopend is, maar ik heb alles bij mij dus vandaag blijf ik braaf van de appelpunt af. En dan kom ik bij een bord wat aangeeft dat ik hier in hart van Brabant ben, het geografisch middelpunt te verstaan.

Geografisch Middelpunt van Brabant

Zo kom je nog eens wat tegen, en ik maar denken dat dit in Den Bosch lag.

Het laatste stuk van mijn route loopt wat anders dan gepland. Wandelend over de Hoevense weg zou ik linksaf moeten, maar hier is afgelopen weekend het Intents Dancefestival gehouden. Een drie dagen durend festival wat al sinds 2004 wordt gehouden.

Het afbreken is in volle gang maar onbevoegden hebben geen toegang. Dus loop ik rechtdoor over de  Hoevenseweg, Niet echt een weg om daar als wandelaarster te lopen, maar gelukkig wordt er maar beperkt verkeer toegelaten. Aan het eind sla ik linksaf en zie de kerk van Oisterwijk, het is niet ver meer.

Nog even een foto van deze imposante kerk. Bij de eerste foto is het al half drie, maar om de hoek moet het nog kwart over een worden. Toch lastig hoor… Ik wandel door kerk en dorp straat en dan ben ik bij het station in Oisterwijk. Mijn prachtige wandeling over Kampina en de Oisterwijkse Bossen en vennen zit er op. Dit is echt een aanrader vind ik.

De terugreis verliep voorspoedig >> Sprinter naar Tilburg>> Intercity naar Oss en drie kwartier later stond ik weer op het station in Oss..

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. picpholio schreef:

  Bedankt voor het verslag van je wandeling en de vele foto’s. Het is ondertussen enkele jaren geleden dat ik nog op de Kampina was. Ooit fietste ik er geregeld alsook in de wijde omgeving. Een zeer mooie streek, ik hou wel van Brabant.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik lees nu pas je reactie. Hij zat in de Spam map, wat raar?? Het is inderdaad een prachtig gebied, had er al veel van gehoord!!

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Ja, Oisterwijk is prachtig met al die vennen. En dan die luchten er bij! Schitterend hoor!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja ik heb echt geboft vandaag 😀

   Geliked door 1 persoon

 3. Sabine Verburg schreef:

  Wederom een schitterende wandeling waar je jezelf op getrakteerd hebt! En ons als lezers van je blog natuurlijk ook een beetje
  Mooie sfeerfoto’s ook .

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het was een goede keus om het zo te plannen. Prachtige gebieden om doorheen te wandelen, maar ik heb het enorm getroffen met het weer. Ja, dit zijn juweeltjes.

   Like

 4. Neeltje schreef:

  Prachtige wandeling, mooie omgeving. En heerlijk om weer via de foto’s mee te kunnen genieten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het was echt genieten. Ik was daar nog nooit maar ga er zeker nog eens terug. Het is een heel groot gebied, dus maar eens kijken wat ik de volgende keer kan bedenken. En wat heb ik het getroffen met het weer.

   Like

 5. Ria van den Heuvel schreef:

  Wat een prachtige tocht heb je gemaakt, sommige stukjes herken ik maar ook vele niet. Dus toch alweer een reden…… maar mijn lijst is al zo lang 🙄.
  Ik ben blij voor je dat de terugreis zonder problemen verliep 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat heb ik wel geschreven, maar… . De trein in Tilburg vertrok van een ander perron dan in App en op informatie borden stond. Had gelukkig 12 minuten tijd 😅😅
   Maar de wandeling was Top, en inderdaad die lijst wordt steeds langer😁

   Like

 6. Jolanda schreef:

  Wat een prachtige omgeving. Heb je het plezier weer terug in het wandelen? Vandaag heb je iig met volle teugen kunnen genieten zo te zien! En ik ook van je foto’s en die pioenrozen ,,,prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja Jolanda het plezier is er weer, en zeker als het een wandeling is als deze. Maar ook van slecht weer en ontberingen op mijn tocht kan ik genieten. Dan denk ik, “dat heb ik toch maar mooi gedaan.”

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s